Politicieni
Voronin: Băsescu mi-a propus să devin preşedintele României Mari
 13 Februarie 2018 17:00  3887
Preşedintele comuniştilor, Vladimir Voronin, confirmă că Traian Băsescu i-a propus unirea cu România, pe când ambii erau şefi de state. Mai mult, fostul lider de la Cotroceni l-ar fi asigurat pe pe acesta că îl va ajuta să devină şi preşedinte al României Mari. Voronin suţine că a refuzat oferta lui Băsescu pentru că are ţara sa şi că îi „ajunge de lucru în Moldova”.

„Noi fiind în doi în oficiul preşedintelui Republicii Moldova, discutam la harta Moldovei – Transnistria, Moldova, hotar încolo, hotar încoace. La un moment dat el îmi spune mie: „Domnule Voronin, eu vă promit dumneavoastră postul de preşedinte al României, în cazul în care noi ne unim. Eu am început a râde şi nu mă puteam opri. De ce să accept? Eu am ţara mea. Mie îmi ajunge de lucru aici în Moldova, nu-mi trebuie mie România. Ce să caut eu în România preşedinte, au românii politicienii lor”, a declarat Vladimir Voronin la emisiunea Adevărul Live.

Aflat într-o vizită în Republica Moldova în octombrie 2017, fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu a declarat la câteva posturi de televiziune de la Chişinău că i-a propus liderului PCRM, Vladimir Voronin, să facă Unirea cu România, pe când ambii erau şefi de state.

Traian Băsescu nu a vrut atunci să ofere alte detalii pe acest subiect.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Tarnacop 13 Februarie 2018 17:19
0 (0)
Daca afirmatiile lui Voronin sunt adevarate, atunci faptul ca dansul este un speculant ordinar de formare sovietica se confirma.Programat mintal ca un nomenclaturist "comuneaca" n-a putut sa constietizeze (a fi hatru nu inseamna a fi destept) ce urma putea sa lase in istorie - a ramas cu gainile furate de la pensionari.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%