Politicieni
Demisia lui Renato Usatîi, este un rezultat firesc al unei politici eșuate
 13 Februarie 2018 09:12  3700
„Demisia din funcția de primar al orașului Bălți,  anunțată aseară de Renato Usatîi la un post de televiziune, nu a avut efect de bombă, cum încearcă să prezinte situația susținătorii fugarului, rămași acum cu ochii în soare. Este un rezultat firesc al unei politici eșuate și încercarea de a ieși din cercul vicios care îl toca de nervi și bani pe Usatîi, scrie sit-ul HotNews.

Și avea motive serioase pentru insomnie. Cei mai apropiați oameni, stâlpii influenței sale în Bălți, prin care administra orașul și își asigura loialitatea oamenilor de acolo pleacă, unul câte unul. Dezamăgirile bântuie și prin partidul condus prin Skype. Cei care și-au pus odinioară speranța în Usatîi,  pe care îl credeau mâna vânjoasă a Moscovei, capabil să aducă în Moldova ordinea și dreptatea, așa cum și-o imaginau în Rusia, s-au săturat de incompetența și manierele banditești ale conducătorului pe care îl vedeau doar prin Skype. Plecările din formațiunea care acum doi ani avea un rating mare și potențial serios de mobilizare a maselor s-au transformat într-un adevărat exod.

Consilieri, primari, activiști de prim rang s-au lepădat rând pe rând de Usatîi, care și-a întărit faima de ”balabol”, prin ”destăinuiri” fanteziste despre planurile guvernării și războiul declanșat împotriva unei alte mâini a Moscovei din Moldova – Igor Dodon și PSRM.

Fiecare plecare a fost urmată de reacție bolnăvicioasă din partea lui Usatîi. Acesta a scupiat venin spre adversari politici, acuzându-i de presiuni și intimidări asupra oamenilor săi. De vină au fost toți, numai nu el.

Capacul a fost  pus de criza deșeurilor din Bălți. Orașul pe care primarul Usatîi promitea să-l transforme în perla Moldovei a ajuns o ruină plină de gunoi, glod și maidanezi. Ca să iasă din groapa săpată altora, dar în care a nimerit chiar el, Renato Usatîi a lansat ideea referendumului la care oamenii din oraș să-i ofere ”vot de încredere”. O găselniță contrară legii, care nu avea cum să treacă, iar singurul efect al acestui show urma să fie demiterea primarului pentru incapacitatatea de a-și exercita atribuțiile, constatată chiar de consilierii lui Usatîi. O nouă capcană, întinsă din excel de zel de echipa sa rămasă fără oameni competenți.

Usatîi speră să scape de insomnie și nervi, iar pentru aceasta mai are de făcut un singur pas – să renunțe și la partidul pe care l-a lăsat departe sub prag electoral. Așteptăm și acest anunț.


Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ion Manole 13 Februarie 2018 09:43
0 (0)
cînd a văzut că nu se mai descurcă cu problemele și glodul din acel oraș a decis să plece..în așa circumstanțe este un lider foarte slab
SSSS 13 Februarie 2018 13:55
0 (0)
Bine ar fi fost acest lucrur sa se intimple mai devreme de cit acum, caci nu mai ajungea Baltul in ruiinele pe care este acum.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%