Guvern
VIDEO // Iurie Leancă și Alexandru Tănase, în dialog cu Ambasadorii UE pe subiectul reformei judiciare
 6 Februarie 2018 11:00  3838
După cum informează Politics.MD, Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, și ministrul Justiției, Alexandru Tănase, au discutat recent cu ambasadorii statelor UE și cel al SUA despre direcțiile strategice și acțiunile prioritare ale Guvernului Republicii Moldova pentru reforma judiciară.

Iurie Leancă a subliniat necesitatea dinamizării procesului de reformare a sectorului judiciar și a reiterat importanța susținerii din partea țărilor membre ale UE și din partea SUA în procesul de imlementare a Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

De asemenea, Alexandru Tănase și-a expus viziunea asupra acțiunilor stringente ce urmeză a fi întreprinse pentru consolidarea independenței și transparenței sistemului judiciar.

Ministrul Justiției a făcut referință la reforma cadrelor justiției, finalizarea reformei hărții judiciare, competențele Curții Supreme de Justiție, aplicarea în exces a arestului preventiv și implicarea participativă a societății civile în procesul decizional.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%