Partide
Liderul sindicatului ”Demnitate”: Trei polițiști au avut de suferit după ce un microbuz a încercat să intre în mulțime. Organizatorii protestului trebuie să-și asume responsabilitatea pentru cele întâmplate
 18 Septembrie 2017 12:06  4022
Trei polițiști au avut de suferit la protestul de ieri al opoziției, când un microbuz a încercat să intre în mulțime, în fața postului de televiziune Moldova 1. Informația a fost anunțată de către președintele sindicatului lucrătorilor poliției ”Demnitate, Mihai Lașcu, la o conferință de presă. Liderul de sindicat i-a îndemnat, în acest context, pe organizatorii protestului degenerat în violențe să-și asume responsabilitatea pentru consecințe.

„Cu regret, acea manifestație, care s-a pretins să fie pașnică, s-a soldat cu victime în urma violențelor de către organizatorii acestei manifestații. Trei polițiști au fost răniți, iar în urma încercării cetățenilor de a pătrunde pe lângă microbuz, pe teritoriul televiziunii, unul dintre polițiști a fost lovit cu un obiect în cap și are traumatism grav. Colegii noștri sunt în atenția serviciilor medicale, va fi efectuată și expertiza medico-legală pentru a stabili care este gravitatea”, a spus Mihail Lașcu.

Acesta s-a arătat dezamăgit de faptul că, fiind în fruntea coloanei de protestatari, foștii săi colegi polițiști – Chiril Moțpan (PPDA) și colonelul Boiștean, totuși au admis aceste încăierări dintre protestatari și oamenii legii.  

„De data aceasta, acei cetățeni care vor să-și manifeste o opinie nu au reușit s-o facă pașnic. Cu atât mai mult este regretabil că printre cei responsabili de organizarea manifestației erau și foști colegi de-ai noștri. În fruntea coloanei era domnul colonel în rezervă Chiril Moțpan și domnul colonel în rezervă domnul Boiștean. Și, personal, văzându-i pe ei eu am crezut că de data aceasta nu se va admite acțiuni violente împotriva polițiștilor”, a adăugat Mihail Lașcu.

Amintim că poliția a blocat tentativa de a intra cu un microbuz în mulțime, în fața sediului companiei Teleradio Moldova. Șoferul, dar și proprietarul microbuzului au fugit, dar au fost identificați de oamenii legii. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%