Politicieni
ULTIMA ORĂ! Homosexualii se alătură protestelor împotriva schimbării sistemului electoral
 8 Mai 2017 11:47  4130
Minoritățile sexuale se alătură protestelor împotriva modificării sistemului electoral organizate de unele partide de opoziție și de câteva organizații neguvernamentale afiliate lor.

Directorul Centrului de Resurse Juridice Vladislav Gribincea a anunțat luni într-o conferință de presă că alte câteva organizații s-au alăturat notei de protest împotriva schimbării sistemului electoral, iar printre acestea este și Centrul Gender-Doc, organizație cunoscută pentru apărarea minorităților sexuale.

Astfel, deja aproximativ 20 de ONG-uri sunt semnatare ale declarației. Aceste ONG-uri au fost și printre organizatorii unei acțiuni împotriva schimbării sistemului electoral, desfășurate duminică, la care au participat și patru partide de opoziție – PLDM, PAS, PPDA și formațiunea lui Renato Usatîi. Acțiunea a adunat însă doar câteva zeci de participanți, ceea ce confirmă și rezultatele sondajelor de opinie potrivit cărora majoritatea covârșitoare a populației sprijină modificarea sistemului electoral.

În plus, alte peste 40 de ONG-uri au semnat în favoarea sistemului electoral, într-o declarație comună, iar alte zeci de organizații au difuzat mesaje separate în care și-au manifestat sprijinul pentru schimbare care este mai mult decât necesară pentru Republica Moldova.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%