Guvern
Jandarmeria Turciei în vizită la Ministerul de Interne. Iată scopul
 10 Noiembrie 2017 09:30  3115
În perioada 8-9 noiembrie 2017, în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne a avut loc vizita delegației Comandamentului General al Jandarmeriei Turciei, condusă de comandantul-adjunct al Jandarmeriei Turciei, Ali Cardakci.

Astfel, la data de 8 noiembrie delegația a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat al MAI, Mihail Beregoi și conducerea DTC, în cadrul căreia au fost trecute în revistă proiectele comune care au adus rezultate în colaborarea moldo-turcă, și în special, în domeniul securității publice.

La întrevedere, Secretarul de Stata al MAI, Mihail Beregoi a comunicat reprezentanților delegației din cadrul Jandarmeriei Turciei, despre acțiunile Ministerului de Interne din ultima perioadă și reformele aflate în derulare. Totodată, a reiterat deschiderea pentru continuarea colaborărilor în mai multe domenii de activitate.

În acest context, comandantul-adjunct al Jandarmeriei Turciei, Ali Çardakcı a confirmat disponibilitatea Comandamentului Jandarmeriei din Turcia pentru intensificarea activităților de colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, salutând eforturile depuse de carabinierii moldoveni în vederea aspirațiilor de aderare la FIEP.

De asemenea, oficialul a exprimat deschiderea Jandarmeriei Republicii Turcia de a susține Trupele de Carabinieri din Republica Moldova prin prisma  activităților ce vor fi stabilite prin Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia în domeniul formării şi instruirii personalului din organele de drept.

În agenda evenimentului a fost organizată și o vizită de documentare în cadrul unității militare 1002 a DTC, unde oaspeții au avut parte de un program de exerciții demonstrative de luptă corp la corp prezentate de către militarii BIDS ”Scorpion” și au făcut cunoștință cu istoricul formării și dezvoltării Trupelor de Carabinieri în cadrul Muzeului instituției.

Vizita face parte din cadrul Planului de activități bilaterale dintre Jandarmeria Republicii Turcia și Departamentul Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova pentru anul 2017.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%