Close Menu
politics.md
    Facebook X (Twitter) Instagram
    politics.md
    • POLITICĂ
    • AUTORITĂȚI
    • GEOPOLITICA
    • EXPERȚI
    • ANALITICA
    • Română
    Facebook X (Twitter) Instagram Telegram
    politics.md
    Acasă » Expert ucrainean // Vor preveni negocierile dintre diplomaţii americani şi ruşi un conflict Rusia-Ucraina?
    EXPERȚI

    Expert ucrainean // Vor preveni negocierile dintre diplomaţii americani şi ruşi un conflict Rusia-Ucraina?

    24 ianuarie 2022Niciun comentariu
    Share
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Oficialii americani și ruși au încheiat o rundă intensă de negocieri, menite să găsească o cale diplomatică pentru atenuarea tensiunilor, pe măsură ce Rusia amenință cu acțiuni militare în Ucraina. Aleksei Borovski, candidat în științe sociologice din Ucraina, spune, într-o analiză pentru Politics.MD, că ne putem aștepta la orice din acest moment.

    „Primele consultări diplomatice specifice, al căror subiect sunt revendicările Rusiei privind securitatea europeană, au avut loc luni, 10 ianuarie, la Geneva. Apoi, pe 12 ianuarie, au avut loc consultări la Bruxelles în cadrul Consiliului NATO-Rusia, iar pe 13 ianuarie au avut loc consultări în format OSCE la Viena. Și pe 19 ianuarie, secretarul de stat american Anthony Blinken a sosit la Kiev într-o vizită oficială.

    Întrebarea cheie la toate întâlnirile este dacă Rusia este pregătită să întreprindă o nouă escaladare militară împotriva Ucrainei în viitorul apropiat. Washingtonul a evidențiat punctele cererilor rusești care nu pot fi discutate sau chiar acceptate spre discuție.

    Cererea Rusiei de a interzice NATO să accepte țări care făceau anterior parte din URSS nu poate fi acceptată pentru a fi luată în considerare. Politica NATO a ușilor deschise nu poate fi schimbată. Cu toate acestea, ca întotdeauna, nuanțele sunt posibile. Statele Unite au declarat că sunt pregătite să discute despre intențiile și planurile sale ca noi țări să se alăture Alianței.

    Pe baza rezultatelor negocierilor, putem presupune că Rusia este de acord cu faptul că o parte semnificativă a revendicărilor sale sunt neîncepătoare, adică nu vor fi discutate deloc, cealaltă parte semnificativă a revendicărilor nu are perspectivele de negociere în afara consultărilor care clarifică pozițiile. Acest lucru poate fi considerat un rezultat pozitiv al negocierilor.

    Cu toate acestea, Rusia a reușit să mențină un grad semnificativ de incertitudine cu privire la acțiunile sale viitoare cu privire la Ucraina. Acest lucru continuă, chiar și acum, să tulbure comunitatea mondială în ansamblu.

    Potrivit comentariilor din partea americană, progresul negocierilor, acolo unde este posibil, va fi eficace numai dacă Rusia va lua măsuri de detensionare militară în jurul Ucrainei. Dacă Rusia începe o nouă etapă de război cu Ucraina, va fi izolată financiar (și mult mai mult decât tăierea de la SWIFT), va trebui să lupte cu o țară care primește asistență militară masivă a aliaților și să se confrunte cu un flanc estic NATO și mai puternic.

    Acum, este necesar să se țină cont de toți factorii de securitate pentru Ucraina, de exemplu, factorul Transnistriei devine tocmai o astfel de problemă de securitate, a cărei soluție poate ajuta Ucraina să nu privească Moldova ca o altă zonă de risc din care pot apărea noi amenințări.

    Dar nu se știe ce se va întâmpla dacă Rusia nu va lua măsuri de detensionare fără a începe un război la scară largă.”

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleNicu Popescu va efectua pe 24 și 25 ianuarie o vizită de lucru la Bruxelles
    Next Article Primăria Chișinău, asaltată cu controale de la Instituțiile Guvernului. Ceban: Au dat drumul la dulăi. De la cel mai mic până la cel mai mare șefuleți, are întrebări și pofte de a cunoaște cum stau lucrurile la noi

    POSTĂRI ASEMĂNATOARE

    Berlinul anunță un nou șef al spionajului german

    18 iunie 2025

    EDITORIAL// Victoria Furtună: De la manifest la potențial lider – riscurile și oportunitățile unui procuror

    18 iunie 2025

    Evacuări în masă din Iran: sute de oameni fug spre granița cu Azerbaidjan

    18 iunie 2025

    Comments are closed.

    caută
    RLIVE TV

    Articole recente
    AUTORITĂȚI

    Cooperarea moldo-suedeză, discutată de premierul Dorin Recean cu ambasadoarea Suediei, Katarina Fried, la o întrevedere de rămas-bun

    18 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    Renato Usatîi: Viitorul Guvern nu trebuie să fie de stânga sau de dreapta, ci format doar din specialiști din toate partidele, inclusiv extraparlamentare

    18 iunie 2025

    …

    GEOPOLITICA

    Berlinul anunță un nou șef al spionajului german

    18 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    12 cetățeni moldoveni au fost evacuați din Israel

    18 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    Blocul Alternativa cere reformarea gestiunii drepturilor de autor: „Autorii sunt nemulțumiți”

    18 iunie 2025

    …

    CATEGORII
    • ANALITICA
    • AUTORITĂȚI
    • EXPERȚI
    • GEOPOLITICA
    • POLITICĂ
    • ARHIVĂ
    • PARTIDE
    • CONTACTE

    © 2025 - Politics of Moldova

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.