Ultimele Știri

Electorala

ILAN ȘOR

ILAN ȘOR

Președintele Partidului ”ȘOR”

Ilan Șor este născut pe 6 martie 1987, înTel Aviv. Este un afacerist milionar și politician din Republica Moldova.

Activitate profesională:

  • În 2014 a devenit președinte al consiliului de administrare al Băncii de Economii din Moldova, după care și membru al consiliului de administrație la Aeroportul Internațional din Chișinău.
  • În mai 2015 Șor a fost înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Orhei din partea Mișcării social-politice Ravnopravie, redenumită mai târziu în Partidul Șor.
  • Șor s-a înscris în cursa pentru parlamentarele din februarie 2019. La parlamentare a candidat pe Circumscripția uninominală nr. 18 – mun. Orhei, unde a câștigat detașat. În legislativ a devenit președintele fracțiunii partidului care îi poartă numele.
  • La începutul anului 2020, Comisia juridică, numiri și imunități a analizat activitatea deputatului Ilan Șor și a decis să-l lase fără salariu de deputat din motivul absenței nemotivate de la ședințele Parlamentului. Astfel, pe parcursul anului 2020, Ilan Șor a ridicat un salariu de doar 3.485 de lei și o indemnizație de 1.625 de lei.
  • Asta nu l-a împiedicat să candideze și la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, primul în lista Partidului ȘOR, păstrându-și, astfel, fotoliul de deputat în noul Legislativ de la Chișinău.
MAIA SANDU

MAIA SANDU

IGOR DODON

IGOR DODON

VLADIMIR VORONIN

VLADIMIR VORONIN

IGOR GROSU

IGOR GROSU

NATALIA GAVRILIȚA

NATALIA GAVRILIȚA

ION CEBAN

ION CEBAN