Partide
Manifestanții îl contrazic pe Năstase și recunosc că au devastat Parlamentul
 22 Ianuarie 2016 07:15  3214
Manifestanții din stradă l-au contrazis joi pe liderul Platformei DA Andrei Năstase și au recunoscut că au distrus ușa de la sediul parlamentului.

După ce au fost la discuțiile cu șeful legislativului Andrian Candu, liderul Platformei DA a declarat că manifestanții nu au distrus nimic în parlament și că a fost vorba doar de provocatori.

Ulterior, organizatorii protestelor au mers în mulțime și au întrebat cine a rupt ușa parlamentului, iar mai mulți manifestanți aflați în fața scebei au strigat ”EU”, recunoscând astfel că au participat la devastări.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat că pe cazul violențelor comise în seara zilei de ieri la sediul Parlamentului Republicii Moldova este pornită urmărirea penală, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracțiunii de dezordini în masă (art.285 Cod Penal).În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de pînă la 8 ani închisoare.

În total au avut de suferit 27 de poliţişti, dintre care 11 au fost spitalizaţi, dar şi patru protestatari. De asemenea, mai mulţi oameni ai legii au fost deposedaţi de bastoane, căşti de protecţie, telefoane mobile de serviciu şi scuturi. Protestatarii violenți au bătut polițiști și politicieni și au distrus mobilier din sediul Parlamentului.

Șeful legislativului Andrian Candu a declarat că cei care organizează proteste poartă răspundere pentru caracterul lor pașnic.

Autor:  Alexandra Lisnic Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Comentarii
Leonid 22 Ianuarie 2016 11:53
0 (0)
Ce și trebuia de demonstrat. Cei trei porci, Dodon, Usatîi și Năstase, altfel nu pot să-i numesc, i-au scos pe oameni în stradă și i-au instigat la ură. Și în cazul de față anume cei care au inițiat protestele trebuie să răspundă pentru ele. Vreți nu, așa trebuie să fie. Și eu tare o să fiu bucuros dacă în cel mai scurt timp Procuratură și MAI-ul vor începe să-i atace cu dosare penale. Nu mai zic de faptul că au fost prejudicii bugetului de stat aproape de 500.000 de lei, care o să trebuiască tot noi, cetățenii, care plătim impozite la stat, să-i întoarcem.
veaceslav 22 Ianuarie 2016 11:58
0 (0)
Nastase Dodon si Usatii au spus ca nu-si asuma nici o responsabilitate pentru violentele petrecute, cum asa? Dupa ce au incins gloata la violenta, au plecat cu toti trei la Natalia Morari la emisiune, si vorbeau de parca nu s-ar fi intamplat nimic, pe cand in Parlament, lumea si-a vazut moartea cu ochii...!!!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%