Politicieni
Viorel Cibotaru consideră terminată cariera politică a lui Filat
 21 Iunie 2016 08:59  1664
Cariera politică a fostului premier Vlad Filat s-a încheiat, este de părere noul președinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Ciobotaru. El a declarat luni seara la emisiunea Interpol că societatea a plătit foarte dur și nu trebuie să ierte politicienii pentru greșelile lor, iar că Filat plătește acum pentru greșelile sale.

„Eu cred că cariera lui politică s-a încheiat. Și eu nu vreau ca imaginea de astăzi a partidului să fie permanent asociată cu greșelile care s-au făcut”, a declarat Cibotaru, care admite „cu ambele mâini” că Vlad Filat a făcut greșeli personale și colective.

De asemenea Ciobotaru spune că deși societatea trebuie să manifeste compasiune, nu ar trebui totuși să ierte pentru că a plătit dur. „Nu, societatea a plătit foarte dur. Uitați-vă la ratingul lui personal și la ratingul partidului. Mii de scuze. Aici nu se iartă”, a spus Cibotaru despre fostul lider al PLDM, Vlad Filat.

În același context, noul președinte al PLDM îi dorește lui Filat putere de voință să îndure soarta care și-a ales-o, iar dacă va fi condamnat, după ispășirea pedepsei va fi exact cetățean cu acte în regulă. „I-aș dori sănătate și putere de voință, să înfrunte soarta care și-a ales-o.  Asta în primul rând. Și clar lucru Vlad Filat este și a rămas în istorie ca fondatorul PLDM. Nimeni nu poate să-i ia aceasta. Dar el are soarta lui. El a compărut în fața judecății, sper foarte mult că el este nevinovat și că el își va demonstra nevinovăția sa. Dar dacă el este vinovat și va fi condamnat și condamnarea aceasta va accepta-o, înseamnă că așa e soarta lui. Dar după ce va ispăși păcatele el va fi exact cetățean cu actele în regulă”, a mai spus Cibotaru. 

Reamintim că Viorel Cibotaru a fost ales duminică președinte al PLDM în cadrul congresului formațiunii, înlocuindu-l pe Vlad Filat. Ultimul a renunțat la ideea de a se retrage din partid, așa cum spusese anterior, și a ales să rămână simplu membru de partid. Cibotaru a declarat jurnaliștilor, după alegerea sa în funcție, că PLDM își va continua prioritățile în ceea ce privește furtul miliardului.

Autor:  Nica Fox Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%