Politicieni
Igor Dodon a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului
 28 Ianuarie 2019 12:00  3269
Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia de comemorare a celor șase milioane de evrei, exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dintre care 350 000 pe teritoriul Moldovei, transmite Politics.MD.

Președintele a menționat că tragedia Holocaustului a devenit simbol al tragediei și durerii, a cruzimii necruțătoare și a disprețului față de viața omului.

”Respectînd memoria, noi trebuie să privim spre viitor. Crime asemănătoare Holocaustului nu trebuie să se mai repete. Este datoria noastră comună și, fără exagerare, este cea mai importantă și actuală sarcină a comunității mondiale”, a subliniat șeful statului.

Președintele a amintit că în timpul vizitei în Statul Israel, în luna decembrie 2018, a primit numeroase adresări din partea evreilor originari din Moldova, care au rugat să contribuim la amenajarea teritoriului pe care se află cimitirul evreiesc din Bălți și vor fi depuse toate eforturile pentru înfăptuirea acestor lucrări. De asemenea, s-a menționat că Administrația Președintelui va acorda susținere deplină în construcția Muzeului de Istorie a Evreilor din Moldova.

Totodată, în calitate de Președinte al țării, Igor Dodon va înainta în curînd mai multe inițiative legislative cu privire la interzicerea definitivă a propagandei fascismului în Republica Moldova și tragerea la răspundere a celor care promovează aceste idei.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?