Close Menu
politics.md
    Facebook X (Twitter) Instagram
    politics.md
    • POLITICĂ
    • AUTORITĂȚI
    • GEOPOLITICA
    • EXPERȚI
    • ANALITICA
    • Română
    Facebook X (Twitter) Instagram Telegram
    politics.md
    Acasă » Parlamentul Rusiei dezbate o cerere adresată lui Putin pentru recunoaștea republicilor separatiste pro-ruse din Ucraina
    GEOPOLITICA

    Parlamentul Rusiei dezbate o cerere adresată lui Putin pentru recunoaștea republicilor separatiste pro-ruse din Ucraina

    21 ianuarie 2022Niciun comentariu
    Share
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, dezbate o cerere adresată președintelui Vladimir Putin pentru recunoaștea republicilor separatiste pro-ruse din Ucraina, a anunțat vineri președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, în plină criză în jurul acestei țări prooccidentale vecine Rusiei, informează AFP, citată de Agerpres.

    Deputații din Partidul Comunist rus au înaintat săptămâna aceasta un proiect de text prin care îl îndeamnă pe Vladimir Putin să recunoască independența republicilor populare autoproclamate Donețk (DNR) și Lugansk (LNR), din estul Ucrainei, și unde luptă din 2014 forțele ucrainene.

    „Aceasta este o problemă foarte importantă”, a comentat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, pe mesageria Telegram.

    Sunt prevăzute discuții cu reprezentanții diferitelor partide din camera inferioară începând de săptămâna viitoare, însă, potrivit lui Volodin, toate formațiunile politice sunt favorabile proiectului.

    Această declarație intervine în condițiile în care miniștrii de externe rus și american, Serghei Lavrov și Antony Blinken, urmează să aibă vineri o întrevedere la Geneva asupra crizei ucrainene, Washingtonul suspectând Moscova că vrea să întreprindă o invazie în Ucraina.

    Războiul din estul Ucrainei, care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morți, a izbucnit în primăvara lui 2014, după o revoluție prooccidentală la Kiev și anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova.

    Reglementarea politică a conflictului, prevăzută prin acordurile de la Minsk din 2015, se află într-un punct mort. Rusia, în pofida faptului că neagă acest lucru, este considerată susținătoarea militară și financiară a separatiștilor din Ucraina.

    Chiar dacă Moscova neagă orice intenție de invazie, Kremlinul insistă asupra unor garanții scrise pentru securitatea sa, inclusiv privind garanția că NATO nu se va mai extinde.

    În context, Viaceslav Volodin a acuzat NATO că vrea să „ocupe Ucraina” și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de încălcarea procesului de pace. „Și una și alta pot duce la o tragedie, noi nu trebuie să permitem aceasta”, a spus el.

    În 2008, Rusia a recunoscut independența a două republici separatiste de pe teritoriul georgian, Abhazia și Osetia de Sud. Ea a făcut acest lucru în urma unui scurt război cu Georgia, fostă republică sovietică ce dorește să adere la NATO. 

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleIgor Grosu explică necesitatea stării de urgenţă pentru 60 de zile: nu ne relaxăm
    Next Article Continuă termoizolarea. Ceban:„ 3 spitale municipale vor fi reabilitate în cadrul Proiectului, pe lângă alte 20 de școli și Grădinițe

    POSTĂRI ASEMĂNATOARE

    Berlinul anunță un nou șef al spionajului german

    18 iunie 2025

    Evacuări în masă din Iran: sute de oameni fug spre granița cu Azerbaidjan

    18 iunie 2025

    Parlamentul European cere înăsprirea legilor împotriva abuzului sexual asupra minorilor

    17 iunie 2025

    Comments are closed.

    caută
    RLIVE TV

    Articole recente
    AUTORITĂȚI

    Maia Sandu efectuează o vizită în Germania

    20 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    Deputatul Alexandr Suhodolski propune deschiderea unui hub logistic în Găgăuzia, în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg

    20 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    Valentina Șalamai mulțumește echipei Partidului Nostru pentru că a susținut-o în lupta cu sistemul: „Sunteți cei mai buni!”

    20 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    Criza politică în România: Nicușor Dan nu a desemnat un premier, discuțiile au eșuat

    20 iunie 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    Maia Sandu a discutat cu profesorii din Găgăuzia despre predarea limbii române și găgăuze

    20 iunie 2025

    …

    CATEGORII
    • ANALITICA
    • AUTORITĂȚI
    • EXPERȚI
    • GEOPOLITICA
    • POLITICĂ
    • ARHIVĂ
    • PARTIDE
    • CONTACTE

    © 2025 - Politics of Moldova

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.