Electorala
LIVE TEXT // Alegeri prezidențiale turul II: Prezența la vot în timp real
 15 Noiembrie 2020 11:40  3724
Peste 3 milioane de cetățeni cu drept de vot  din Rep. Moldova sunt chemați astăzi la urne pentru a-și alege președintele. În cursa pentru funcția de șef al statului sunt candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a obținut în primul tur 36,2 la sută din voturi și președintele în exercițiu, Igor Dodon, susținut de PSRM, care a adunat în urmă cu două săptămâni 32,6%.

UPDATE 11:00 Aproximativ  470  de mii de persoane au votat până la această oră, în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale, care se desfășoară astăzi în R. Moldova,  ceea ce constituie 16,5 la sută din numărul de alegători înscriși în listele de bază.

UPDATE 10:00 Circa 313.000 de persoane sau peste 11% din total și-au exprimat opțiunea de vot până la această oră.

UDATE 9:30 Prezența la urne în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale este mai mare cu aproape 3 la sută față de primul tur din 1 noiembrie.

UPDATE 9:00 Circa 164.000 de alegători sau 5,81% din total au votat la alegerile prezidențiale până la această oră.

UPDATE 8:45 Primele incidente în ziua alegerilor prezidențiale au avut loc în această dimineață. Pe podul din localitatea Sănătăuca, Florești, câteva persoane au  aruncat scoabe de sârmă ghimpată pe jos în drum spre localitate și ca rezultat, mai multe automobile, inclusiv ale poliției și autospeciale, și-au deteriorat anvelopele.

UPDATE 8:30 La ora 7:00 și-au început activitatea toate secțiile, fără incidente majore, însă în două secții din vot din R. Moldova și în una din străinătate a fost deconectată lumina, însă problemele s-au remediat.

 

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%