Experți
Victor Nichituș: Igor Dodon câștigă puncte în fața Maiei Sandu, atestându-se o activizare a acestuia pe plan internațional
 12 Septembrie 2019 17:00  3796
 Activizarea președintelui Dodon pe plan internațional arată că socialiștii moldoveni se pregătesc deja și de alegerile prezidențiale.

Analistul politic Victor Nichituș a comentat într-un articol pe blogul său aspectele legate de abordarea crizei regională a gazelor de către alianța de guvernare. Nichituș a remarcat că președintele Dodon a fost primul decident politic moldovean care a dezbătut în public problema unei posibile crize de gaze naturale. Astfel, putem vorbi despre o activizare a șefului statului pe plan internațional, remarcă expertul.

„Pe data de 2 septembrie, aflat la Moscova, Igor Dodon a discutat aspectele legate de viitoarea criză regională a gazelor cu președintele Consiliului de Administrare al „Gazprom”, Alexei Miller. Același lucru l-a vorbit peste cîteva zile și la Bruxelles, la întrevederea avută cu vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, Maroš Šefčovič”.

De asemenea, analistul constată că primul ministru Maia Sandu nu a știut să exploateze în favoarea sa amenințările la securitatea energetică a statului, ba chiar a ascuns adevărata gravitate a acestei viitoare crize. Astfel, în bătălia pentru cucerirea simpatiilor politice a cetățenilor moldoveni președintele Dodon câștigă puncte și se află înaintea premierului Maia Sandu.

În opinia expertului, pe 19 septembrie la Bruxelles se va decide amînarea crizei gazelor naturale.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%