Parlament
Negocierile în formatul 5+2 vor fi reluate în toamna acestui an
 9 Iulie 2019 13:00  2988
Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, a anunţat reluarea, în toamna acestui an, a negocierilor în formatul 5+2. Declaraţia a fost făcută de Claus Neukirch la o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, unde au avut loc discuţii despre problema transnistreană şi acţiunile prioritare pentru identificarea soluţiilor optime.

Totodată, oficialul a a reiterat susţinerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova şi cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.

Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament şi reconstituită, conform noii componenţe legislative, până la finele sesiunii de vară curente.

În discuţie, Zinaida Greceanîi s-a referit şi la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului şi relaţii interetnice, acţiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum şi cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%