Guvern
Inspectoratul General al Poliției a pornit o anchetă internă ca urmare a perhezițiilor desfășurate astăzi de către CNA la Inspectoratul de poliție Ciocana
 4 Ianuarie 2019 18:05  2994
 Totodată, IGP condamnă comportamentul unor angajați ai instituției.

 „În contextul perchezițiilor efectuate dimineață de CNA la Inspectoratul de poliție Ciocana din mun. Chișinău, unde trei polițiști au fost reținuți fiind suspectați de luare de mită, Inspectoratul General al Poliției reiterează importanța respectării prevederilor legislației de către polițiști cu privire la obligaţia pe care o au aceștia, evitând implicarea în acte de corupţie sau mituire, se spune într-un comunicat al insitutuției.
Astfel, condamnăm asemenea cazuri printre angajații instituției și accentuăm că nu tolerăm corupția în Poliție.
Totodată, menționăm că a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele, dar și pentru luarea unei decizii legale în acest sens.
Mai mult decât atât, conducerea IGP va oferi ori de câte ori va fi necesar tot sprijinul de care au nevoie instituțiile abilitate pentru a investiga astfel de cazuri”, se menționează într-un comunicat al IGP.
Amintim că în dimineața zilei de astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descins la Inspectoratul de poliție Ciocana. În urma operațiunii, trei polițiști au fost reținuți fiind suspectați de corupere pasivă. Este vorba despre un șef de post, un inspector de sector, dar și un ofițer de investigație. Toți trei sunt reținuți pentru 72 de ore și urmează a fi plasați în izolatorul CNA.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%