Politicieni
Rușii organizează „Jocurile Militare 2018” în Transnistria, concomitent cu cele de pe tot teritoriul Federației RUSE
 9 August 2018 15:05  3164
 Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că trupele ruse cantotane în regiunea separatistă transnistreană au început jocuri armate cu participarea forțelor paramilitare subordonate Tiraspolului.

Moscova a denumit această acțiune drept „jocuri militare” ale „ostașul comunității”. În cadrul aplicațiilor, în dependență de etapă, sunt organizate un șir de exerciții precum: „aliniamentul lunetistului”, „atacul lui Suvorov” și „rezerva armatei”. În prima etapă au concurat echipele de transportatori de blindate, lunetiști, precum și unitățile de logistică și reparații.

Jocurile militare 2018 din Transnistria se desfășoară în paralel cu o acțiune similară și cu același nume ce are loc pe tot teritoriul Federației Ruse.

Diferența de abordare pentru Republica Moldova este în participarea trupelor paramilitare separatiste sub paravanul „Ostașul Comunității”, ceea ce confirmă de fapt integrarea deplină a acestor trupe la Forțele Armate ale Federației Ruse (de facto)”, scris analistul militar Rosian Vasiloi pe blogul său.

În timpul primelor jocuri militare toți concurenții au trebuit să depășească obstacolul, care a inclus șanțul, gardul labirint sub formă de șarpe cu o placă înclinată, podul distrus, peretele scară, labirintul subteran și gardul din sârmă ghimpată. De asemenea, în cursul obstacolelor au fost incluse elemente specializate pentru fiecare categorie profesională, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Federația Rusă.

Conform surselor din regiunea transnistreană, citate de expert, la aceste exerciții vor participa circa 1.000 de militari a trupelor de ocupație a Federației Ruse (GOTR, „pacificatori” și separatiști).

Jocurile armate din Transnistria sunt împărțite în patru etape ce vor avea loc săptămâna aceasta.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?