Guvern
Guvernul întreprinde măsuri pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător
 13 Aprilie 2018 14:30  3227
Executivul a aprobat astăzi Planul de acţiuni pentru implementarea, în anii 2018-2020, a Strategiei reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020. Măsurile planificate vor asigura un mediu de activitate mai favorabil pentru agenții economici din țară, transmite Politics.MD. 

Planul prevede continuarea optimizării cadrului de reglementare şi a procedurilor administrative. În domeniul fiscal și vamal, va fi implementat modul de înregistrare online a activităţii independente în Sistemul Informaţional al Serviciului Fiscal de Stat, precum și contul unic de achitare al contribuabilului. De asemenea, vor fi simplificate și uniformizate procedurile de vămuire a mărfurilor, va fi elaborat un nou Cod vamal, implementat Ghişeul unic la frontieră şi Sistemul computerizat de tranzit.

În domeniul actelor permisive, este planificată deschiderea ghișeelor unice în regiunile țării, pentru a facilita accesul întreprinzătorilor la serviciile necesare. Documentul mai prevede continuarea reformei controalelor de stat, inclusiv reorganizarea Registrului de stat al controalelor, astfel încât acțiunile de control a activității agenților economici să fie planificate și monitorizate la nivel central.

De asemenea, sunt prevăzute acțiuni pentru implementarea Programului pe termen mediu de elaborare a planurilor urbanistice la nivel de localităţi pe anii 2017-2020 și asigurarea accesului liber la normativele tehnice în construcţii.

Alte măsuri vizează îmbunătăţirea comunicării cu reprezentanții comunității de afaceri și a societății civile și implicarea acestora în procesul de elaborare a reformelor în domeniu.

Strategia reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020 este ghidată de trei obiective generale de bază: dezvoltarea unui sistem de reglementare facilitator, dezvoltarea stimulentelor pentru implementarea eficientă a reformelor și îmbunătăţirea comunicării şi încurajarea participării la reforme a părţilor interesate.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Etichete Guvernul RM
Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ion 13 Aprilie 2018 14:56
0 (0)
În genere cred că afacerile mici și mijlocii trebuie susținute mia mult, poate prin înlăturarea impozitelor, pentru ca să le ofere șansă să se dezvolte mai rapid.
Tudor 13 Aprilie 2018 15:10
0 (0)
Drept in penis imi este de ce face guvernul. Memorabil ar fi daca s-ar scoate toate presiunile si intreprinzatorii ar incepe sa lucreze cinstit, ca stim noi cum moldovenii nu schita impozite.
andrei 13 Aprilie 2018 15:15
0 (0)
orice nu ar face immportatn e ca intreprinzătorii să plătească impozite la stat și să deschidă locuri de muncă!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?