Parlament
Andrian Candu va semna decretul de numire a doi vicepremieri și a cinci miniștri
 3 Ianuarie 2018 08:00  3847
Președintele Parlamentului Andrian Candu va exercita interimatul funcției de președinte al țării pentru a semna decretul de numire a noilor membri ai Guvernului, relatează Politics.MD.  

„Curtea Constituțională, în calitatea sa de garant al Constituției, a oferit, astăzi, o soluție pentru blocajul instituțional generat de președintele Igor Dodon, care a decis în mod repetat să ignore normele legii supreme. În calitate de președinte interimar, voi semna în perioada următoare decretul privind numirea miniștrilor și voi primi jurământul acestora”, a comentat Andrian Candu decizia de marți, 2 ianuarie, a Curții Constituționale.

Curtea Constituțională a constatat, la cererea unui grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului. Potrivit lui Andrian Candu, decizia Curții Constituționale aduce o soluție în privința imposibilității temporare de exercitare a atribuțiilor funcției de președinte, doar pe elementul legat de numirea noilor membri ai Guvernului, transmite IPN.

În Guvern urmează să vină: Cristina Lesnic, Chiril Gaburici, Svetlana Cebotari, Liviu Volconovici, Tudor Ulianovschi, Alexandru Tănase și Iurie Leancă, ultimul fiind propus pentru noua funcție de vicepremier pentru integrare europeană.

 

Autor:  Cristina Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Dan 3 Ianuarie 2018 09:56
0 (0)
Pe buna dreptate a fost suspendat Dodon, nu avea decit sa respecte Constitutia. Ce fel de presedinte ce nu respecta legea suprema?
ssssssssssss 3 Ianuarie 2018 10:31
0 (0)
Era și de așșteptat acest lucru, daca Dodon nu este in stare sa isi exercite responsabilitațile de președinte o face alta persoana mai competenta.
Vadim 3 Ianuarie 2018 10:35
0 (0)
Acesată suspendare survine în urma jocului dea președintele a lui Dodon, încălcarea legii supreme, doar că mai devreme sau mai tîrziu, v-a răspunde pentru faptele sale.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%