Partide
DOC // Liderii PPDA, la treuca subvențiilor din agricultură
 13 Aprilie 2017 15:17  4408
Intrigile și scandalurile legate de repartizarea subvențiilor în agricultură au fost mai întotdeauna ascunse de ochii lumii. Bloggerul Eugen Luchianiuc publică pe pagina sa un set de acte care demonstrează că una din principalii finanțatori și lideri ai partidului „Demnitate și Adevăr” ar fi beneficiat de subvenții de milioane de lei, preluând controlul asupra unor gospodării.  Este vorba despre vicepreședintele DA, Aliona Mandatii.

„La adresa redacției blogului au venit o serie de tabele în care sunt arătate subvențiile primite de unul dintre principalele buzunare ale neDA care domiciliază în Moldova, Aliona Mandatii.


Companiile acestei doamne au primit, în anii de când au ajuns prietenii ei verzi la guvernare (imaginea de mai sus confirmă prietenia, e făcută în 2013 când pu(b)lika era verde), peste 16 milioane de lei. Schema era destul de simplă. Erau câteva gospodării locale care primeau subvenții și granturi. Ea le-a cumpărat apoi. Granturile și subvențiile rămâneau. Aici o foarte mare influență au avut-o și prietenia strânsă a doamnei Mandatii cu Vitalie Gorincioi, președintele ”Moldova-Fruct”, scrie Luchianiuc. .

Luchianiuc aduce drept dovadă și un fragment dintr-o investigație care dezvăluie relația Alionei Mandatii cu Gorincioi, datorită căruia dânsa a beneficiat de numeroase subvenții și granturi: „Firma „Edit–Prom” SRL se pare ca e o intreprindere prospera, desi nu e prea cunoscuta in Moldova. Potrivit unor date facute publice, aceasta a fost creata in 2001 si are in prezent o cifra anuala de afaceri de 5000 000 dolari americani, ocupandu–se in special cu „exportarea produselor cerealiere (griu, orz, soie, porumb, seminte de floarea soarelui)”. Firma are o filiala chiar la Domulgeni, raionul Floresti — locul unde a fost omorata contabila. Totodata, firma „Edit–Prom” este reprezentanta a „Limagrain Moldova”, firma condusa de doi ministri. Or, in anticamera „Limagrain”ni s–a spus ca Andrei Sangheli, fost premier si Vitalie Gorincioi, fost ministru al Agriculturii, conduc impreuna firma aceasta, unul fiind director general, iar altul — director comercial”.

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 13 Aprilie 2017 16:53
0 (0)
Ce-i de vorbit.. acum e clar de cePPDA așa tare îl lingeau pe Filat în toate locurile... el era sponsorul lor direct!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%