Partide
Sondaj IMAS: Trei partide ajung garantat în Parlamentul RM
 13 Martie 2018 14:43  3510
Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge cinci partide. Este vorba despre PSRM, PAS, PDM. Comuniștii sunt la limita pragului electoral, iar PPDA nu-l trece. Acest lucru rezultă din Barometrul socio-politic, realizat de IMAS.

Astfel, în favoarea Partidului Socialiștilor ar vota 31,6% din numărul total al participanților la sondaj. Comparativ cu sondajul din decembrie, intenția de vot din totalul eșantionului chestionat a crescut cu aproape 7 puncte procentuale.

Pentru Partidul Acțiune și Solidaritate ar vota 13,3% din totalul eșantionului (16,3% în decembrie). Partidul Democrat din Moldova se bucură de încrederea a 13,2% dintre persoanele intervievate (12,4%).

La limita pragului electoral sunt comuniștii, care sunt creditați cu susținerea a 6,5% din numărul total al cetățenilor chestionați. La o distanță mică, dar sub pragul de accedere în Legislativ este Partidul Platforma Demnitate și Adevăr – 5,9% dintre participanții la sondaj sunt gata să voteze pentru această formațiune. Nu au șanse să ajungă în Parlament Partidul Nostru, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Șor. În același timp, a crescut numărul moldovenilor care cred că situația din țară poate fi îmbunătățită de PSRM – de la 22% la 28,1%.

13,3 la sută dintre alegători încă nu au decis pe cine vor susține, iar 5,2% nu intenționează să meargă la urne.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
18.12.2018 13:00 1909
Invitație de presă
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%