Parlament
Relațiile dintre Republica Moldova și Elveția vor fi ridicate la un nou nivel calitativ de cooperare
 7 Iunie 2017 17:31  4104
Mai multe proiecte în sănătate, energetică, comerț liber și supraveghere bancară urmează să fie dezvoltate în următoarea perioadă cu Confederația Elvețiană. Subiectele au fost abordate astăzi, la întrevederile Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu Preşedintele Consiliului Naţional din Elveţia, Jurg Stahl şi Preşedintele Consiliului Statelor din Elveţia, Ivo Bischofberger.

Potrivit Politics.MD, Andrian Candu, împreună cu delegația parlamentară din care fac parte deputații Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu, au discutat despre oportunitatea semnării unui acord de liber schimb între cele două țări, dar și despre lansarea unei curse aeriene directe între cele două țări. Președintele Parlamentului a mai solicitat expertiză și consultanță din partea colegilor elvețieni pentru consolidarea capacităților Agenției de recuperare a activelor fraudate, recent create de Parlament, dar și pentru îmbunătățirea normelor de supraveghere și control pentru Banca Națională a Moldovei.

De asemenea, Andrian Candu a subliniat că, în contextul reformelor desfășurate de Republica Moldova, experiența Elveției în reprezentarea tuturor regiunilor țării, precum și susținerea autonomiei locale este foarte valoroasă. Părțile au abordat subiectul neutralității și securității, în special în actuala conjunctură regională din Europa de Est.

Demnitarii au convenit să dezvolte cooperarea interparlamentară bilaterală la nivel de comisii de profil și grupuri de prietenie. Grupul de prietenie din partea Confederației Elvețiene va fi condus de ex-președinta Consiliului Național din Elveția.  

Președintele Parlamentului întreprinde, în perioada 6-8 iunie, o vizită oficială în Confederația Elvețiană, însoțit de o delegație parlamentară. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%