Close Menu
politics.md
    Facebook X (Twitter) Instagram
    politics.md
    • POLITICĂ
    • AUTORITĂȚI
    • GEOPOLITICA
    • EXPERȚI
    • ANALITICA
    • Română
    Facebook X (Twitter) Instagram Telegram
    politics.md
    Acasă » „Almanah Politic” a devenit unicul produs istoric. Ce conține publicația de 335 de pagini
    POLITICĂ

    „Almanah Politic” a devenit unicul produs istoric. Ce conține publicația de 335 de pagini

    21 martie 2023Niciun comentariu
    Share
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Publicația anuală „Almanah Politic” – unicul produs istoric nu doar în Republica Moldova, dar și în regiune, a ajuns la cea de a VIII-a ediție. „Almanah Politic 2022”, care este un produs al companiei de consultanță și promovare a imaginii POLIEXPERT și al portalului TRIBUNA, are 335 de pagini.

    Publicația reprezintă un tablou al întregului an, fiind reflectat pe scurt fiecare eveniment politic din fiecare zi a anului, fără ca să fie date aprecieri. Astfel, fiecare poate afla ce evenimente politice și nu doar au avut loc zi de zi în țara noastră și poate urmări cariera celor care marchează evoluția Republicii Moldova.

    În editorialul său, Igor Volnițchi, director, califică anul politic 2022 drept unul foarte intens, poate cel dificil din istoria țării.

    „Dacă la început de an se părea că principala provocare căreia trebuie să-i facă față guvernarea era criza energetică, deja în februarie a devenit clar că problema cea mai mare a devenit războiul care a izbucnit în țara vecină şi a generat o mulțime de consecințe nefaste, inclusiv a determinat faptul ca Moldova să fie administrată pe durata întregului an în condițiile specifice stării excepționale”, spune el.

    Lilia Gurez, vicedirector, spune că probabil „Almanahul Politic” este cea mai voluminoasă, consistentă și calitativă publicație periodică din țară.

    „Almanahul din acest an, ca și precedentele ediții, scoate în evidență 12 politicieni, care, prin activitatea lor, au marcat fiecare lună. Tradițional deja, a fost aplicată următoarea modalitate de desemnare a oamenilor lunii: o echipă formată din cinci experți a apreciat mai mulți pretendenți la titlul „Omul lunii” după cinci criterii: activism, prestație publică, viziune, implicare, abordări inedite. Cine sunt cei 12 oameni ai lunii vedeți pe paginile Almanahului. De asemenea, ca și în precedenta ediție, Almanahul are trei blocuri de materiale: Administrație, Business, Politică”, spune ea.

    Partenerul general al ediției VIII este compania de transporturi internaționale din Germania, VB Trans Logistik, care aparține moldoveanului Nicolae Rapcea.

    „Alegerea mea a fost: să fac sau să nu fac un pas pentru a sprijini dificilul proces de documentare, de scriere a cronicii politicii moldoveneşti. Şi nu am ezitat nicio clipă, înțelegând că, acesta e un dar de mare preț pentru generațiile viitoare. Nouă, contemporanilor, poate să ne placă sau să nu politica care se face. Noi putem fi obiectivi sau subiectivi în aprecierea oamenilor şi proceselor ce au loc în jurul nostru. Noi putem lua atitudine sau putem să nu luăm atitudine directă față de ceea ce vedem că se întâmplă în fiecare zi. Dar generațiile viitoare nu vor avea aceste posibilități. Ei vor putea aprecia zilele noastre doar din punct de vedere istoric. Însă, pentru ca ei să poată face acest lucru”, noi trebuie să le lăsăm „materia primă” cu care să lucreze. Iar Almanahul Politic este cea bună materie primă ce poate exista din acest punct de vedere – evenimentele sunt expuse cronologic, pur factologic, nu se admit careva comentarii sau aprecieri. Deci, nu se face nimic din ceea ce ar putea „altera” procesul de analiză prin care vor trece generațiile viitoare evenimentele şi procesele ce au loc acum”, spune omul de afaceri.

    sursa
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleVoronin: Ștefan cel Mare și Eminescu vorbeau și scriau în limba moldovenească
    Next Article (Interviu) Ian Lisnevschi: Сriza este afacerea noastră, dar, în același timp, și rivalul nostru

    POSTĂRI ASEMĂNATOARE

    Deputatul Alexander Suhodolski: Găgăuzia și Tatarstan consolidează parteneriatul interregional

    9 mai 2025

    Opinia lui Anatol Țăranu: Prezidențialele din România și lecția pentru Republica Moldova

    9 mai 2025

    Vitalii Ignatiev: „Aderarea la UE e prematură fără rezolvarea conflictului transnistrean”

    8 mai 2025

    Comments are closed.

    caută
    RLIVE TV

    Articole recente
    POLITICĂ

    Deputatul Alexander Suhodolski: Găgăuzia și Tatarstan consolidează parteneriatul interregional

    9 mai 2025

    …

    SOCIAL

    Renato Usatîi împreună cu echipa și familiile lor au depus flori pe capul de pod Șerpeni. Partidul Nostru a organizat evenimente comemorative în toată țara

    9 mai 2025

    …

    SOCIAL

    9 Mai – Ziua în care comemorăm eroii și visăm la o Europă unită

    9 mai 2025

    …

    AUTORITĂȚI

    9 Mai în Republica Moldova: Ziua Victoriei și Ziua Europei marcate prin ceremonii și mesaje de pace

    9 mai 2025

    …

    POLITICĂ

    Opinia lui Anatol Țăranu: Prezidențialele din România și lecția pentru Republica Moldova

    9 mai 2025

    …

    CATEGORII
    • ANALITICA
    • AUTORITĂȚI
    • EXPERȚI
    • GEOPOLITICA
    • POLITICĂ
    • ARHIVĂ
    • PARTIDE
    • CONTACTE

    © 2025 - Politics of Moldova

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.