Politicieni
Nu s-au saturat de eroi falși! Fostul promotor al lui Filat își anunță susținerea pentru Maia Sandu
 15 Octombrie 2016 16:12  3997
Vlad Filat a fost marea dezamăgire a politicii moldovenești cel puțin din ultimul deceniu, au spus-o mai mulți lideri europeni, inclusiv deschis, așa cum a făcut-o, spre exemplu, fostul președinte al României Traian Băsescu.

Acum privirile și susținerea unora s-a îndreptat spre Maia Sandu, fosta subalternă a lui Filat, fără să țină cont de faptul că aceasta ar putea fi continuatoarea politicii lui Filat, în spatele său stând personaje ca Chiril Lucinschi, iar acum, deja și mafioții Țopa care în lupta lor cu Vlad Plahotniuc au decis să-l sacrifice chiar și pe finul Andrei Năstase doar ca să ajungă din nou la guvernare.

Printre cei care și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu este președintele Partidului Popular European Joseph Daul, cel care până recent a fost susținător deschis al lui Filat. Cel pe care Filat l-a dus în 2014 la o fermă de porci și cu a cărui prietenie s-a lăudat peste tot, în special în noiembrie 2014, în ajunul alegerilor parlamentare din acel an.

Acum, după ce Filat a dezamăgit, Daul își anunță susținerea pentru Maia, care este privită cu același optimism cum era privit "pro-europeanul" Filat în 2009 și văzut ca principalul luptător cu corupția și guvernarea comunistă de atunci. Maia Sandu însă ar putea dezamăgi la fel ca Filat având în vedere câte note de plată pentru susținere va trebui să achite dacă ajunge la guvernare. E vorba și despre clanul Lucinschi cu interesele sale obscure și relațiile cu serviciile secrete ruse, fostul ei șef Vlad Filat, mai noi și mafioții Țopa. Tuturor va trebui să le împartă câte ceva. Deja se vehiculează că unul din primele decrete va fi de grațiere a lui Vlad Filat pe motiv că procesul nu a fost unul corect, va trebui cumva să-i grațieze și pe Victor și Viorel Țopa. Iar ce va cere Lucinschi încă nu se cunoaște, dar e sigur că va costa foarte mult Republica Moldova. Cu mult mai mult decât costul campaniei electorale a Maiei Sandu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%