Partide
Culmea ipocriziei! Hoții miliardului din PLDM inițiază moțiune de cenzură pe tema furtului de la BEM! Anunțul a fost făcut chiar de Lucinschi, acuzat că a beneficiat de banii furați
 27 Septembrie 2016 10:59  4374
Deputatul PLDM Chiril Lucinschi, unul din beneficiarii furtului de la Banca de Economii anunță că va susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Asta după ce tot miniștrii PLDM au votat pentru acordarea creditului de urgență sistemului bancar.

Amintim că însuși Lucinschi ”a băgat mâna” în Banca de Economii. Potrivit unor documente și informații publicate anterior în presă, mass-media lui Chiril Lucinschi a fost finanțată de banii BEM. Mai cu seamă, la ordinul lui Vlad Filat,  Ilan Shor a extras din sistemul bancar peste 440 de mii de USD și i-a transferat pe conturile companiei lui Chiril Lucinschi. Ulterior mijloacele financiare au fost utilizate pentru finanțarea proiectelor media, fiind folosiți pentru achitarea serviciilor editoriale, inclusiv cele ale Nataliei Morari, concubina deputatului.

Astfel, potrivit investigațiilor, în perioada 28.11.2012 - 23.10.2014, grupul companiilor aparținând lui Ilan ShOR: TOMTON TRADE CORP, PRIMOTEKS IMPORT și HEZBURG LLP (cu conturile la ABVL BANK și AS PRIVATBANK) au transferat mijloace bănești în sumă totală de 440 100 USD companiei IPA International Project Agency (Olanda, conturi la Vervaltungs-UND Privat-BANK) a lui Chiril Lucinschi, deputatul PLDM, fiul ex-președintelui Petru Lucinschi. Banii au fost transferați având la bază contracte fictive de acordare a serviciilor de consultanță.

Din această schemă se deduce că Lucinschi, a utilizat banii pentru finanțarea TV7, TNT BRAVO și proiectele adiacente, inclusiv ale concubinei Natalia Morari, care prin intermediul MEDIA SAPIENS presta servicii pentru ANALITIC MEDIA GROUP (SRL care deține TV7).

Este de menționat și că numele tatălui lui Chiril Lucinschi, fostul președinte Petru Lucinschi apărea în raportul Kroll car a investigat furtul miliardului.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%