Politicieni
Premieră! Maia Sandu recunoaște că a pus umărul la îndatorarea cetățenilor pentru furtul miliardului
 29 Aprilie 2016 08:36  4392
Fostul ministru al educației Maia Sandu, care a tot criticat în ultimul timp deciziile guvernului în legătură cu Banca de Economii, a recunoscut joi seara că a pus și ea umărul la îndatorarea guvernului și, respectiv, a populației față de Banca Națională, astfel că în următorii ani va trebui să întoarcem banii, ba mai mult, cu dobândă.

Fiind întrebată la emisiunea Interpol de la TV7 cum a votat atunci când Banca Națională a cerut garanțiile guvernului pentru a acorda un împrumut de miliarde ca să fie acoperite consecințele "jafului secolului", Maia Sandu a recunoscut că în martie 2015 a votat "pentru".

Maia Sandu a precizat că atunci când a fost garantat primul împrumut, la sfârșitul lui 2014 nu a votat. Dar nu pentru că ar fi avut curajul să se opune acestei decizii, dar pur și simplu pentru că nu era prezentă la ședința respectivă a Guvernului.

Amintim că din cauza că în 2014 din sistemul bancar s-au furat peste 13 miliarde de lei (iar una din persoanele implicate pare să fie fostul premier Vlad Filat), Banca Națională a acordat un împrumut respectivelor bănci comerciale ca să acopere gaura, pentru că în caz contra exista riscul distrugerii întreg sistemului bancar. Împrumutul a fost acordat sub garanția guvernului, care acum trebuie să-l întoarcă cu procente, din bugetul de stat, adică din banii cetățenilor.

Trebuie menționat că Maia Sandu în timpul emisiunii a criticat guvernul că s-ar împrumuta la dobânzi mari. Dar nu a luat în calcul că și ea a pus pe umerii cetățenilor o povară fiscală de miliarde de lei cu dobândă, după ce fostul ei şef Vlad Filat și complicii săi și-au pus în buzunare peste 10 miliarde de lei.

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
baba Vera 29 Aprilie 2016 09:17
0 (0)
Îmi puteţi spune, cumva, care dintre membrii Guvernului, reprezetanţi a ceea ce voi numiţi PDM, au votat împotrivă?
Anatolie 29 Aprilie 2016 10:41
0 (0)
Pai ba mai mult nu doara ca a votat aceasta initiativa dar ia a facut parte si din echipa care a furat acest miliard fara ca ea sa interprinda vreo actiune in acest caz, chiar daca a avut posibilitatea sa o faca, si acum mai vrea sa devie presedinte al R.Moldova.
baba Vera 29 Aprilie 2016 11:03
0 (0)
Iar am uitat, dacă-s babă, că politicsssssssssssssssul nu se atinge de PROPRIII bandiţi. Ar fi straniu să fie altfel... Nici aici, nici în comentariul precedent (un comentariu-întrebare absolut nevinovat), aruncat de voi la coş, nu am uzat de "obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afişarea de anunţuri publicitare, precum si jigniri, trivialităţi, injurii"...
mircea 31 August 2016 15:30
0 (0)
Cei din PDM cel puţin nu umblă pe la posturile de TV să prostească lumea că ea este cinstită, poate că este şi cinstită, dar trebuie să ştim exact- EA ESTE VLAD FILAT ÎN FUSTĂ. I-A PLĂCUT AICI, ÎN SUA NU MAI VREA, EA VREA BANI MULŢI, MULŢI!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%