Prinţesa Kate, soţia moştenitorului coroanei britanice, prinţul William, a părăsit spitalul din Londra în care era internată din 16 ianuarie şi unde a suportat o intervenţie chirurgicală abdominală, a anunţat luni biroul de presă de la Palatul Kensington, informează AFP.
„Prinţesa de Wales s-a întors la reşedinţa sa din Windsor (la vest de Londra – n.red.) pentru a-şi continua convalescenţa în urma operaţiei suferite. Ea face progrese bune”, precizează comunicatul de presă emis de Palatul Kensington.
„Prinţul şi prinţesa de Wales doresc să adreseze calde mulţumiri întregii echipe de la London Clinic, în special personalului medical dedicat, pentru îngrijirile pe care le-au acordat”, se afirmă în acelaşi comunicat.
Familia regală „este recunoscătoare pentru urările de bine primite din lumea întreagă”, a adăugat biroul de presă de la Palatul Kensington.
Anunţul despre spitalizarea prinţesei Kate, în vârstă de 42 de ani, pentru „o operaţie chirurgicală abdominală”, a surprins opinia publică din Regatul Unit, cu atât mai mult cu cât casa regală britanică nu a făcut precizări legate de afecţiunea de care a suferit prinţesa de Wales.
Convalescenţa sa la reşedinţa din Windsor ar trebui să dureze cel puţin până după Paştele catolic, pe 31 martie, a precizat atunci Palatul Kensington.
În această perioadă, prinţesa britanică nu va participa la niciun angajament oficial pentru casa regală.
În timpul celor 13 zile de spitalizare, prinţesa Kate a fost vizitată de soţul ei, William, care şi-a redus la rândul lui programul de lucru pentru a acorda prioritate familiei sale.
Regele Charles al III-lea a vizitat-o şi el pe prinţesa Kate vinerea trecută, după ce s-a internat în aceeaşi clinică din centrul Londrei pentru a suporta o operaţie programată de corectare a unei hipertrofii de prostată.
Suveranul britanic era încă internat duminică, atunci când soţia lui, regina Camilla, a fost văzută venind să îşi viziteze soţul în jurul orei prânzului.
Regele britanic, în vârstă de 75 de ani, a făcut publică informaţia despre operaţia sa pentru a încuraja depistarea acestei afecţiuni comune în rândul bărbaţilor de peste 50 de ani, potrivit Palatului Buckingham.