Sistemul educațional din capitală a fost dezvoltat foarte mult în ultimii ani, chiar dacă pandemia a dat peste cap majoritatea proceselor. Declarațiile au fost făcute la Forumul Municipal al cadrelor didactice cu genericul ,,Competențele secolului XXI”.
“Mă bucur că am reușit în acest an, după o pauză și program la distanță să ne întrunim de această dată și să putem organiza 3 zile pline de program care sper că a fost util pentru Dvs.
Ne-am străduit împreună cu colegii să aducem și nume notorii, specialiști care pot să vină, să comunicați și de ce nu să învățați ceva nou.
Am propus colegilor, ținând cont de experiența acestui an, să veniți cu propuneri pentru anul viitor, cum doriți să fie organizat Forumul și ce putem introduce în program.
Nu în ultimul rând și cel mai important.
Mă închin în fața DVS și mulțumesc fiecăruia că în ultimii ani ați dat dovadă de curaj și dăruire, dragoste față de copiii noștri în condiții de loc ușoare – de pandemie, lecții la distanță și efort enorm să nu scăpați de sub control ceea ce ați crescut.
Mă închin în fața profesorilor de clasele primare care cu greu reușeau să captiveze picii la ecrane, mă închin în fața profesorilor care trebuiau să se conecteze de la o clasă la alta și să păstreze acel nivel de învățare a copiilor, mă închin în fața profesorilor care au dus clasele de bacalaureat și nu în ultimul rând, conducătorilor, care se adaptau după situații, creau spații, condiții și tot felul de reguli impuse în perioada Covid 19.
Întru-un final avem rezultate remarcabile a copiilor noștre la diverse olimpiade naționale și internaționale.
Sunteți cei mai buni și sunteți exemplu pentru generațiile noastre”, a punctat edilul.
În ultimii ani Primăria Chișinău a investit enorm în sistemul educațional din municipiul Chișinău, atât pentru instituțiile educaționale din oraș cât și suburbii, fiind o prioritate pentru a crea condiții bune și așa vom continua.
“Grija noastră este pentru toți! Pe lângă sliduri info. Grupe Grădinițe deschise pe parcursul ultimilor ani: 2018- 2019 avem 18 grupe, 2019- 2020 avem 68 grupe, 2020- 2021 avem 26 grupe,2021- 2022 avem 25 grupe.
Pe parcursul doar ultimului an au fost alocate peste 26 mln lei numai pentru repararea a 6 Instituții educaționale și construcția altor 5 instituții educaționale din suburbii”, a punctat edilul.
De asemenea, au fost înscriși copiii refugiați în instituțiile de învățământ.
• 1149 de copii refugiați au fost înmatriculați în școlile și grădinițele din municipiul Chișinău
• 814 de copii – în instituții de învățământ primar și secundar
• 335 copii – în instituțiile preșcolare
780 de copii cu statut de refugiat s-au odihnit în diverse tipuri de tabere de vară municipale