Geopolitica
Federația Rusă acuză UE de „ingerință” în treburile sale interne
 23 Februarie 2021 09:00  3057
Rusia a acuzat Uniunea Europeană de „ingerință” în treburile sale interne, după ce miniștrii de externe din țările membre ale UE au convenit, luni, să introducă sancțiuni împotriva oficialităților ruse pentru condamnarea opozantului Aleksei Navalnîi și reprimarea violentă a protestelor susținătorilor săi.

Ministerul rus de externe a emis o declarație, luni seară, numind „categoric inacceptabile” și „absurde” cerințele privind „eliberarea” unui cetățean al Federației Ruse „condamnat pentru crime economice de o instanță de pe teritoriul țării sale, în conformitate cu legislația rusească” – o referință la adresa lui Navalnîi, însă fără a-l menționa.

Potrivit relatărilor de presă, miniștrii de externe din cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene i-au cerut șefului diplomației europene, Josep Borrell, să pregătească lista persoanelor împotriva cărora ar putea fi aplicate sancțiuni – decizia finală urmând să fie luată în luna martie de șefii de state din UE.

Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova este gata să rupă relațiile cu Bruxellesul, în cazul impunerii sancțiunilor.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%