Guvern
După aproape un an, experții din sănătate de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în ședință
 22 Ianuarie 2021 17:00  3010
Astăzi, după aproape un an de la ultima reuniune, experții în domeniul ocrotirii sănătății de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în format de video-conferință pentru a discuta aspectele de imunizare anti-COVID-19. Tot astăzi, în format online, s-au întrunit într-o nouă ședință grupurile de lucru pe probleme vamale.

Subiectele centrale ale discuțiilor experților din domeniul sănătății s-au axat pe pregătirea infrastructurii pentru vaccinarea populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Reprezentanții părții moldovenești au adus la cunoștință că livrarea vaccinului va fi disponibil în mod gratuit pentru locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Experții de pe malul drept al Nistrului au reiterat deschiderea în vederea oferirii informației necesare specialiștilor de profil de pe malul stâng pentru a fi pregătiți pentru administrarea eficientă a oricărui vaccin autorizat.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost abordată problema medicilor moldoveni domiciliați în stânga Nistrului care au acceptat opțiunea cazării temporare pe malul drept în vederea continuării activității profesionale în contextul restricțiilor impuse de către Tiraspol pe durata pandemiei.Partea transnistreană a menționat că în eventualitatea administrării vaccinului de către lucrătorii medicali, va fi posibilă ridicarea restricțiilor impuse pentru această categorie de persoane.

De cealaltă parte, dialogul grupurilor de lucru pe probleme vamale s-au concentrat pe marginea posibilelor modalități de relansare a transportului de mărfuri prin coridoarele internaționale ce trec prin localitățile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Astfel, partea moldovenească a accentuat necesitatea excluderii controlului fizic în perimetrul regiunii transnistrene, neobligării conducătorilor auto de a procura noi polițe de asigurări, garantării securității și integrității mărfurilor și a asigurării circulației nestingherite a bunurilor și a mijloacelor de transport. De asemenea, s-a efectuat un schimb de viziuni referitor la procedurile ce se impun a fi urmate în procesul de introducere pe calea ferată a unor mărfuri de consum în regiunea transnistreană.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%