Politicieni
Dumitru Diacov spune cine l-a sfătuit pe Ghimpu să nu voteze Guvernul
 26 Februarie 2015 14:46  4611
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, face declarații împotriva Partidului Liberal. Acesta a spus în cadrul unei emisiuni televizate, că doi consilieri ai fostului președinte al României Traian Băsescu l-au sfătuit pe liderul PL, Mihai Ghimpu, să nu voteze pentru Guvernul Leancă. 
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, face declarații împotriva Partidului Liberal. Acesta a spus în cadrul unei emisiuni televizate, că doi consilieri ai fostului președinte al României Traian Băsescu l-au sfătuit pe liderul PL, Mihai Ghimpu, să nu voteze pentru Guvernul Leancă.
Potrivit Realitatea.md, democratul susține că cei doi foști consilieri prezidențiali i-au dat sfaturi lui Mihai Ghimpu în privința neparticipării la guvernare împreună cu PLDM și PD și în privința nevotării lui Iurie Leancă în calitate de prim-ministru.
”Era varianta ideală dacă era formată o coaliție în trei (PLDM, PD și PL), cu atragerea comuniștilor, ca comuniștii să fie o opoziție constructivă. Eu dacă eram în locul domnului Ghimpu votam Guvernul Leancă și îl aveam prieten pe domnul Leancă și în așa fel puneam în situație celelalte două partide să vină și să refacă alianța”, a declarat Dumitru Diacov.

Amintim că PL nu a votat nici Cabinetul de miniștri condus de Iurie Leancă, dar nici Guvernul Gaburici, care a fost învestit pe data de 18 februarie. 


Știri asemănătoare
 
Comentarii
Vasilie 26 Februarie 2015 15:06
-2 (2)
Chiar si Candu dupa intilnirea cu Iohanis in declaratia de presa a dat de inteles ca Ghimpu inca are acces spre o intelegere obiectiva cu PD si PLDM pentru a forma o alianta pro Europeana majoritara, nu inteleg d ece nu o face, doar daca intradevar nu ar urmari alte scopuri decit a continau cursul Pro European.
victor 26 Februarie 2015 15:06
-2 (2)
iata si noi detalii ))) gheaghea ghimpu asculta oamenii din afara, da electoratul sau nu, aa bun politician ni-o mai dat pe capul nostru
Ilie 26 Februarie 2015 15:18
-2 (2)
Destul de logica pozitia lui Diacov, si daca mai adaugat garantiile despre care vorbea Leanca in privinta cooptarii PL-ului la guvernare, apoi vedem intradevar ca Ghimpu nu si-a dorit pur si simplu sa fie la guvernare.
Viorel 26 Februarie 2015 15:19
-2 (2)
I-a ascultat pe consilierii lui Basescu si si-a tradat electoratul, iata ce a facut Ghimpu, rusinos in ce hal a ajuns, a devenit Voronin mai european ca el, acela sustinunt un guvern pro-european, da asta cerind in schimb functii.
Iulian 26 Februarie 2015 15:49
-2 (2)
Pe mine nu ma mira faptul ca cei de la PL ar primi indicatii de la Bucuresti, nu ca de asta dar prea ipocrit pare comportamentul lui Ghimpu .
victor.untila@rambler.ru 26 Februarie 2015 20:40
0 (0)
Da poate fi si altfel. Filat pe din spate nu-l prea iubea pe Leanca,vazind ca acesta are mai inalt reiting ca al lui.I-a platit bine lui Ghimpu si berbecul tocal sa incapatinat si n-a votat.Acuma el ( Ghimpu ) ce va face ?.O sa stea in opozitie ( ca cand acolo nu avea cine sta ) 4 ani de zile pe grebanul poporului,va latra ca un cotei care nici nu tace,nici nu musca pe nimeni si la alegerile viitoare dinou in campanie.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Va reuşi noul primar sa realizeze promisiuniile?
Da - 52.13%
Nu - 47.87%