Partide
Un deputat PPDA acuză PAS de tehnici manipulatorii pe care le folosesc în campania prezidențială
 20 Octombrie 2020 11:49  3391
Deputatul PPDA Liviu Vovc sugerează că alegerile din Chișinău, din 2019, la care a participat liderul formațiunii, Andrei Năstase, ar fi fost sabotate de PAS-ul Maiei Sandu.

În opinia lui Liviu Vovc, exprimată într-o postare pe Facebook, cei de la PAS ar fi influențat electoratul de dreapta să nu iasă la vot

“Nu mă provocați să îmi expun părerea despre rezultatele la localele din 2019, cum s-a lucrat abil în a influența electoratul de dreapta să nu iasă la vot. O să ziceți că atac, chiar dacă va fi purul adevăr”, a scris Liviu Vovc.

În aceeași postare, deputatul PPDA spune că la alegerile prezidențiale din acest an, adepții Maiei Sandu utilizează aceleași metode

“Cum poți influența opinia publică? În primul rând prin invitarea unor "experți independenți" la emisiuni politice, care se dau cu părerea și trag plapuma pe un candidat anume, în dependență de televiziune. Iar pentru a convinge indecișii se elaborează (desenează) sondaje pentru a le influența decizia. Astfel de manipulări se bazează pe teoria turmei: orice persoană vrea să se asocieze cu un învingător”, constată Liviu Vovc.

În opinia sa, astfel de tehnici de manipulare au fost utilizate la greu de regimul Plahotniuc.

“În era lui Plahotniuc aceste tehnici erau folosite la greu. Plahotniuc a fugit, însă tehnicile au fost preluate de alți politicieni prin intermediul diferitor ONG-uri și "experți". O mare parte a sondajelor sunt desenate și acum pe genunchi doar pentru a influența decizia alegătorului”, conchide deputatul PPDA.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%