Politicieni
Igor Dodon a vizitat spitalul din Criuleni și a anunțat că va acorda ajutor pentru construcția bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din cadrul instituției medicale
 31 Iulie 2020 17:25  3439
Președintele țării, Igor Dodon, a vizitat spitalul din Criuleni, acolo unde, în prezent, de COVID-19 se tratează 17 pacienți. Până acum, la această instituție medicală au fost testate 258 de persoane.

“Am adresat mulțumiri personalului medical pentru eforturile pe care le depun în combaterea răspândirii epidemiei și am înmânat Diplomele de Onoare ale Președintelui. Totodată, le-am comunicat angajaților că de la 1 septembrie, va avea loc prima creștere a salariilor lor, cu 30%”, a anunțat Igor Dodon.

În spitalul de la Criuleni activează̆ peste 300 de persoane în cadrul a 12 secții, două dintre ele – maternitatea și secția de internare – au fost reparate în anul 2019. În prezent, din surse alocate din bugetul de stat, se repară secția de morfopatologie.

În cadrul vizitei în Criuleni, președintele a mers și la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihail”, care se află în construcție. Igor Dodon a anunțat că va acorda susținere financiară pentru finalizarea lucrărilor de construcție.

Ulterior, șeful statului le-a dus în dar copiilor din familia Savciuc cărți și un laptop.

„Soții Valeriu și Rodica cresc 8 copii - 7 băieți și o fetiță cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani. Deși familia întâmpină dificultăți, copiii primesc educația cuvenită, majoritatea fac studii în domeniul muzical și sunt laureați ai concursurilor și festivalurilor naționale și internaționale. Savciuc Ciprian, elev în clasa a X-a, este campion al multor competiții naționale și internaționale la lupte libere”, a informat șeful statului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%