Partide
PRIMĂRIA CHIȘINAU// Destinația banilor adunați din donații
 30 Martie 2020 16:13  3098
 Echipamente, măști, termoscanere vor fi procurate din banii donați primăriei Chișinău, în contextul răspândirii Covid-19. Despre aceaasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa pe Facebook.

 Astfel, din cei 1,099 mii de lei vor procurate următoarele: - 3500 de echipamente de protecție pentru medici/costume; - 1000 de teste pentru COVID-19; - 3500 de viziere; - 3500 de măști de protecție; - 30 de termoscanere; Ceban că toate vor fi repartizate în instituțiile medico-sanitare municipale.

Edilul capitalei a mai precizat că în prezent pacienții suspecți cu COVID-19 sunt transportați la 2 spitale municipale, este vorba de Spitalul de boli contagioase pentru copii și Maternitatea nr. 2.

De astăzi, pacienții vor fi duși spre examinare încă în două spitale municipale, Spitalului Clinic Municipal de Copii ,,V. Ignatenco “ și Spitalului Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail”. Cele 2 instituții fiind pregătite pentru acest lucru.

Anterior toate instituțiile medicale municipale au primit surse financiare, atât din fondul de rezervă cât și din donațiile oferite, pentru a procura toate cele necesare.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%