Politicieni
Primarul Ion Ceban îi solicită demisia șefei pe educație
 20 Ianuarie 2020 14:00  2871
Primarul capitalei i-a solicitat Rodicăi Guțu, șefa Direcției generale educație a Primăriei Chișinău, să-și dea demisia benevol.

 „Au fost depistate mai multe încălcări. Din informația care mi-a fost prezentată, mai multe grădinițe activează în lipsa autorizațiilor. Lipsește apă caldă, săpun, uscătoare, mobilier într-o serie de instituții. Nu sunt dezinfectate sălile, aerul nu corespunde normei, nu sunt curățate căile de aerisire, nu este verificată apa potabilă de la robinete”, a declarat Ion Ceban la ședința Primăriei.

Tot el a dezvăluit că firmele care au fost depistate că livrează pește cu viermi în instituții de învățământ iarăși ar încerca să câștige licitații prin anumite șiretlicuri. În acest sens, a solicitat viceprimarei capitalei, Angela Cutasevici, să aibă grijă să sesizeze Procuratura și CNA.

Primarul capitalei a mai dezvăluit că Rodica Guțu nu ar fi prezentat raportul anual pe activitatea sa, dar „știind că-i evaluăm activitatea, a ieșit în concediu medical”.

Potrivit lui, odată ce Rodica Guțu își va da demisia, va fi organizat un concurs public. Rodica Guțu nu a reacționat deocamdată la declarațiile de mai sus.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%