Guvern
În 72 de ore se va cunoaște dacă Guvernul Sandu își va continua sau nu activitatea
 7 Noiembrie 2019 10:00  3149
Președintele Igor Dodon declară că există riscul ca Guvernul condus de Maia Sandu să cadă și există riscul ca să avem alegeri parlamentare anticipate.

 

Potrivit lui, în 72 de ore se va cunoaște dacă Guvernul Maia Sandu își va continua sau nu activitatea, după ce subiectul privind asumarea răspunderii de către executiv a modificării Legii procuraturii va fi discutat în Parlament. Totodată, șeful statului o îndeamnă pe Maia Sandu să retragă acest proiect din legislativ pentru că există riscuri mari că nu va fi susținută și va trebui să cadă Guvernul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV, transmite IPN.

„Eu consider că cea mai bună soluție în această situație este ca Guvernul să-și retragă această asumare de responsabilitate și să se așeze la masa de discuții împreună cu partenerii de coaliție. Pentru că această asumare de responsabilitate este total nelegală, nu are suport constituțional și orice om, orice deputat nu va putea susține această inițiativă. Aceasta este opinia mea”, a declarat Igor Dodon.

Ieri, 6 noiembrie, ministra justiției, Olesea Stamate, a declarat că va emite un ordin prin care va anula rezultatul concursului pentru funcția de procuror general. În aceeași zi, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, potrivit căreia primul ministru, nu Comisia de preselecție, va fi responsabil de înaintarea a două candidaturi la funcția de procuror general, dintre care Consiliul Superior al Procurorilor urmează să selecteze persoana propusă pentru numire de către șeful statului. Legislația prevede că, dacă asumarea de răspundere nu este acceptată de Parlament timp de 72 de ore, intervine demisia Guvernului.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%