Parlament
Moldova a urcat două poziții în clasamentul securității pentru turiști
 5 Septembrie 2019 17:00  3235
R.Moldova ocupă locul 67 printre 140 de ţări ale lumii după nivelul securităţii pentru turişti, urcând două poziţii în Clasamentul internaţional al competitivităţii turistice 2019 (The Travel and Tourism Competitiveness Report), elaborat o dată la doi ani de către experţii Forumului Economic Mondial (WEF).

Potrivit agenţiei INFOTAG, ratingul ţine cont, în special, de criterii precum eficienţa poliţiei, numărul omorurilor, gradul de răspândire a atacurilor teroriste şi prejudiciile provocate de terorism, nivelul general al criminalităţii şi al violenţei.

Finlanda a ocupat primul loc în clasament, devenind cea mai sigură ţară din lume. Pe locul doi se află Islanda, iar pe trei - Oman. De asemenea, printre primele zece ţări se numără Elveţia, Hong Kong, Luxemburg, Portugalia şi Noua Zeelandă.

Este remarcabil faptul că ţări europene precum Germania şi Franţa, care, tradiţional, sunt vizitate de un număr mare de turişti, se află pe locurile 41 şi, respectiv, 51.

Potrivit studiului, pentru turişti, cel mai periculos este să călătorească în Salvador, Nigeria, Yemen, Venezuela şi Honduras, care se află la coada clasamentului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%