Guvern
Polonia va sprijini politica de pre-aderare a Republicii Moldova la UE
 12 Iulie 2019 17:00  3007
Aprofundarea relaţiilor bilaterale moldo-poloneze, susţinerea de către Varşovia a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, eliminarea tarifelor la roaming şi facilitarea procesului de convertire a permiselor auto pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Republica Polonă şi alte state ale Uniunii Europene au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu cu ministrul afacerilor externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz.

Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul comun pentru aprofundarea dialogului politic şi a colaborării comercial-economice dintre ţările noastre.

De asemenea, în cadrul întrevederii miniştrii de externe Nicu Popescu şi Jacek Czaputowicz au convenit să întreprindă acţiuni comune menite să contribuie la eliminarea tarifelor la roaming şi facilitarea procesului de convertire a permiselor auto pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în Republica Polonă şi alte state ale Uniunii Europene.

“Vom sprijini acele inițiative care vor fi enunțate de către Chişinău, cum a fost menționat anterior de eliminare a tarifelor de roaming între Moldova și țările Uniunii Europene, la fel și soluționarea problemei permiselor de conducere a cetățenilor moldoveni, aveți în acest sens toată susținerea noastră”, a subliniat ministrul polon.

 

Ministrul Jacek Czaputowicz a confirmat interesul ţării sale de a sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea agendei de reforme precum şi procesului de integrare europeană. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%