Politicieni
Igor Dodon a prezentat efectivului SIS noua conducere
 26 Iunie 2019 11:00  3088
Astăzi, în cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele Igor Dodon a prezentat efectivului SIS pe noul Director al Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, colonelul Alexandru Esaulenco și pe noul vice-director al SIS, colonelul Artur Gumeniuc.

Șeful statului a adresat sincere felicitări noii conduceri a Serviciului, urîndu-le succes în realizarea obiectivelor instituției. Igor Dodon și-a exprimat convingerea că domniile lor, fiind profesioniști cu experiență vastă, vor reuși în îndeplinirea misiunii de apărare a Republicii Moldova.

Totodată, Președintele țării a reiterat importanța faptului că toate organele de forță, inclusiv Serviciul de Informații și Securitate, trebuie să fie scoase de sub influența politică și să activeze doar în baza intereselor naționale ale Republicii Moldova, iar conducerea Serviciului trebuie să fie numită doar pe criterii de profesionalism și patriotism.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că fiecare partener al Republicii Moldova – și în Vest, și în Est – are propriile interese naționale, care, uneori, coincid cu ale noastre, iar uneori – nu. În acest sens, șeful statului a subliniat faptul că noi trebuie să reieșim, în primul rînd, din interesele noastre naționale și atunci, vom fi înțeleși și respectați atît în Vest, cît și în Est.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%