Parlament
Astăzi va avea loc prima ședință a Parlamentului nou ales
 21 Martie 2019 10:00  3065
Parlamentul de legislatura a X-a se va convoca astăzi în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, scrie Politics.MD.

Şedinţa de constituire a Parlamentului nou-ales va fi prezidată de cel mai în vîrstă deputat. Decanul de vîrstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani. La prima ședință, Preşedintele Curţii Constituţionale urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi.

Totodată, Președintele țării va adresa un mesaj deputaților nou-aleși. Parlamentul se consideră legal constituit din data şedinţei de constituire.  După constituirea legală a Parlamentului se alege Preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului. În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza regulamentului propriu.

Prima ședință a Parlamentului de legislatura a X-a va avea loc joi, 21 martie, ora 13.00.  De menționat că Blocul ACUM a anunțat că ar putea boicota ședința.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%