Electorala
Pe pagina Comisiei Electorale Centrale sunt plasate rezultatele alegerilor pe fiecare secţie de votare
 13 Martie 2019 16:00  3357
Comisia Electorală Centrală (CEC) a plasat pe pagina cec.md, varianta scanată a originalelor proceselor-verbale privind rezultatelor numărării voturilor la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, întocmite de birourile electorale, transmite Politics.MD.

Astfel, părţile interesate, pot consulta rezultatele votării pe fiecare secţie de votare şi circumscripţie electorală constituite în ţară sau peste hotarele ţării.

În cazul în care vor fi depistate diferenţe dintre variantele deţinute de CEC şi cele eliberate sau făcute publice de către organele electorale inferioare, cetăţenii sunt rugaţi să scrie la adresa: str. Vasile Alecsandri, nr. 119, mun. Chişinău, MD-2012 sau pe e-mail: info@cec.md.

Reamintim că procesele-verbale sus-menţionate au fost prezentate Comisiei Electorale Centrale de către consiliile electorale, în termen de 48 de ore după închiderea secţiilor de votare.

Pentru alegerile parlamentare şi referendumul republican consultativ din anul curent, consiliile electorale şi birourile electorale au întocmit 8768 de procese-verbale. La 4 martie, CEC a prezentat Curţii Constituţionale documentele şi materiale necesare confirmării rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie 2019. Ulterior, în cadrul şedinţei din 9 martie curent, curtea a confirmat legalitatea alegerilor parlamentare şi a validat mandatele de deputat.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%