Parlament
Reacția Președinției, după ce Parlamentul a votat pentru auditul public al renovării edificiului
 8 Februarie 2019 11:00  2887
După ce plenul Parlamentului a votat ieri ca Curtea de Conturi să efectueze o misiune de audit public al proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția clădirii Președinției R. Moldova, instituția prezidențială vine cu o reacție. Potrivit Președinției, niciun leu din bugetul de stat al Republicii Moldova nu a fost alocat în scopul renovării edificiului, scrie Politics.MD.

„În urma adresării Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, către Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, cu sprijinul Guvernului Turciei, a fost implementat proiectul de asistență tehnică „Reconstrucţia clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova”, prin intermediul Agenţiei Turcești pentru Colaborare şi Coordonare (TIKA), care a coordonat toate aspectele cu caracter financiar, asumîndu-și integral controlul asupra realizării proiectului dat.

Proiectul respectiv a fost executat în limita Protocolului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind termenele și condițiile generale pentru dezvoltare, semnat la 2 aprilie 2015, ratificat prin Legea nr. 112 din 28 mai 2015

Prin urmare, pentru renovarea clădirii prezidențiale nu au fost alocate mijloace financiare din bugetul de stat, bugetul Aparatului Președintelui Republicii Moldova nu a suportat careva cheltuieli în acest sens, fiind evident motivul neindicării acestor mijloace în raportul privind executarea bugetului autorității. Mai mult ca atît, instituția prezidențială nu a avut nici o implicare în contractarea subantreprenorilor în procesul de efectuare a lucrărilor menționate”, se arată în comunicatul serviciului de presă al Președinției.

În text este specificat că datele privind proiectul de asistență tehnică „Reconstrucţia clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova” sunt publicate pe Platforma pentru gestionarea asistenței

Amintim că Curtea de Conturi urmează să efectueze o misiune de audit public al proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția clădirii Președinției Republicii Moldova. O hotărâre în acest sens a fost adoptată ieri de majoritatea deputaților din Parlament.

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%