Parlament
Programul Bunelor Practici și-a ales câștigătorii ediției 2018 care vor fi premiați la Gala de Premiere
 29 Noiembrie 2018 21:05  3076
 Cele mai bune practici ale autorităţilor publice locale din Republica Moldova, au fost desemnate pe 28 noiembrie în cadrul ședinţei Grupului Coordonator al Programului Bunelor Practici și vor fi premiate în luna decembire curent. În cadrul şedinţei, membrii Grupului Coordonator au dat o notă bunelor practici cunoscute în cadrul vizitelor de documentare și au decis care sunt practicile învingătoare.

 Astfel, 26 de comunități din 15 raioane și municipii au fost vizitate în perioada august – septembrie 2018 (vedeţi aici lista localităţilor vizitate) de către echipa de implementare a proiectului. Reamintim că pentru ediţia curentă a Programului Bunelor Practici au fost depuse 61 dintre cele mai inovative bune practici, implementate de 37 de autorități publice locale din Moldova. Secțiunile la care au aplicat administrațiile publice locale sunt: 1. Cetățenie activă pentru o bună guvernare transparentă; 2. Dezvoltare locală prin implicare comunitară; 3. Patrimoniul cultural-istoric, cartea de vizită a localității tale; 4. Servicii publice de calitate, mai aproape de cetățeni.

În acest sens putem menționa tinerii consilieri din satul Budești care au învățat din secretele administrației publice locale, Grupul de Acțiunea Locală „Plaiul Codrilor” din raionul Strășeni, muzeul de istorie și etnografie din satul Crihana Veche sau noua stație de epurare din orașul Telenești.  „Apreciez mult acele autorități care au reușit să mobilizeze comunitatea, deoarece nu este atât de simplu să comunici cu cetățenii și să-i convingi pe băștinași să investească pentru dezvoltarea locală. Și bravo tuturor comunităților care au reușit să implementeze soluții inovatoare pentru problemele cu care se confruntă autoritățile locale, a spus Tatiana Badan, președintele CALM.  

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Etichete Moldova
Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?
Da - 53.25%
Nu - 40.26%
Nș - 6.49%