Parlament
Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită de lucru în România
 23 Noiembrie 2018 17:53  3020
Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită de lucru în România, în perioada 26-27 noiembrie 2018. Programul vizitei de la final de mandat a fost discutat în cadrul întrevederii Speakerului cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Președintele Parlamentului a mulțumit Ambasadorului Ioniță pentru proiectele derulate în Republica Moldova, în particular fiind anunțat că 845 de grădinițe au fost deja renovate cu suportul Guvernului României.

Discuțiile au mai vizat preluarea de către România, din 2019, a Președinției rotative a Consiliului EU, care va constitui o oportunitate pentru valorificarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, atât prin asistența în implementarea reformelor interne, cât şi prin mesajele echilibrate transmise în cadrul structurilor UE, despre situația internă din țara noastră.

Andrian Candu a subliniat interesul autorităților pentru organizarea unor alegeri corecte, democratice și transparente anul viitor, conform standardelor internațional acceptate, precum și asigurarea, după scrutinul parlamentar, a unei majorități pro-europene în Parlament și Guvern.

Amintim că prima vizită a lui Andrian Candu în calitate de Președinte al Parlame

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?