Politicieni
Actualii finanțatori ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și al postului Jurnal TV, Victor și Viorel Țopa sunt printre cei care au furat bani din Banca de Economii
 18 Iunie 2018 13:44  3011
Actualii finanțatori ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și al postului Jurnal TV, Victor și Viorel Țopa sunt printre cei care au furat bani din Banca de Economii.  Dezvăluirile au fost făcute de către primarul orașului Orhei, Ilan Șor, într-un interviu pentru postul de televiziune RTR. Șor, care a preluat controlul Băncii de Economii în 2013, a precizat că aceste fraude reprezintă unul dintre motivele condamnării celor doi în Moldova.

”Era vorba de anumite credite care nu au mai fost rambursate. Unul dintre acestea a fost acordat de către Viorel Țopa celuilalt Țopa, stăpânii lui Năstase. Asta este una din cauzele din care ei sunt azi fugari”, a spus Șor.

Viorel Țopa, fost președinte al Băncii de Economii, a fost condamnat la începutul anului 2012 la opt ani de închisoare pentru delapidare de fonduri de la Banca de Economii.

În 2001, Țopa a fost demis din funcție, iar potrivit unui raport al Curții de Conturi, doar în perioada 19-31 august 2001, „activele totale ale S.A. „Banca de Economii” s-au micşorat cu 66,8 milioane de lei, în urma retragerii intensive a depozitelor. Cea mai substanţială retragere de depozit a fost efectuată de rezidentul unei zone off-shore -„Sparks Management Corporation”, gestionat de facto de Viorel Țopa. Partenerul său, Victor Țopa, care a beneficiat și el de credite neperformante din BEM, a primit 10 ani de închisoare, în 2011, pentru șantaj. Ambii au fugit în Germania.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 18 Iunie 2018 14:14
0 (0)
ei furau din BEM inainte sa apara Shor sau sa ajunga Filat prim ministru pana nu le-a dat Voronin peste labe!
Ion 18 Iunie 2018 17:11
0 (0)
Dap nu Topii au organizat atacul raider in anii 90` asupra BEM in urma caruia au obtinut 18% din actiuni?
Serafim 18 Iunie 2018 17:36
0 (0)
Acum e clar de ce Nastase vrea primar vrea sa -i poata juta pe Țopi sa scape de sentința.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?