Partide
Informația precum că Moldova a obținut statut de observator în Uniunea Euroasiatică este falsă și reprezintă doar o acțiune de PR a șefului statului
 15 Mai 2018 12:48  3142
Informația precum că Moldova a obținut statut de observator în Uniunea Euroasiatică, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, este falsă și reprezintă doar o acțiune de PR a șefului statului! Aceasta este poziția Partidului Democrat din Moldova.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii a declarat la un briefing de presă că președintele țării nu poate sub nici o formă să decidă, pornind de la preferințele sale personale, cursul strategic de dezvoltare pentru Republica Moldova.

”Într-o țară parlamentară acordurile ce țin de politica externă și angajamente de orice fel ale Republicii Moldova în raport cu alte state NU se pot face fără participarea Parlamentului și a Guvernului. Declarația lui Igor Dodon a fost făcută în calitate de persoană fizică”, a subliniat Gămurari.

Democrații mai dau asigurări că Moldova este pe deplin angajată în parteneriatul cu Uniunea Europeană, iar parcursul european reprezintă singura opțiune strategică și de dezvoltare a țării pe termen lung.

Autor:  Cristina Donici Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ian 15 Mai 2018 14:06
0 (0)
Atita timp cit Moldova este un stat parlamentar, Dodon nu poate lua asa decizii, deoarece el este un gandon folosit. In schimb, Andrei Nastase, daca va deveni primar, cred ca va putea foarte usor sa dea in arenda Chisinaul pentru 50 de ani arabilor.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?