Guvern
Republica Moldova va primi 10 milioane de dolari pentru continuarea reformelor în educație
 13 Aprilie 2018 11:31  3082
Republica Moldova va beneficia de finanțare adițională în valoare de 10 milioane de dolari pentru proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova”. În acest sens, Guvernul a aprobat un proiect de lege privind ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, semnat la Chișinău, la 12 martie 2018, comunică Politics.MD. 

Implementarea acordului va permite continuarea reformelor în domeniul educației, pentru îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei învăţământului primar şi secundar general. În particular, mijloacele vor fi utilizate pentru modernizarea infrastructurii şcolare - dotarea a 160 de instituţii de învăţământ cu laboratoare şcolare şi echipament IT, precum și dotarea a 100 de școli cu materiale şi echipament necesar pentru instruirea elevilor cu dizabilități și cu cerințe educaționale speciale.

Totodată, vor fi evaluate și ajustate programele de formare, inclusiv privind sensibilizarea de gen și educația incluzivă, va fi îmbunătățită pregătirea cadrelor didactice de sprijin care lucrează cu elevii cu cerințe speciale, vor fi dezvoltate capacitățile autorităților naționale de profil și va fi testat un nou mecanism de finanțare a instituțiilor preșcolare.

Acordul prevede realocarea a 1,7 milioane de dolari pentru renovarea a două școli de circumscripție. Inițial, resursele financiare erau prevăzute pentru implementarea unui nou sistem de salarizare a directorilor de școală și a cadrelor didactice.

Autor:  Inna Juminschi Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Spencer 13 Aprilie 2018 17:30
0 (0)
Dacă pentru continuarea reformelor se acordă susținere financiară, înseamnă că reformele sunt eficiente și se implementează corectă, ceea ce deja spune și despre eficiența guvernului care le implementează.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cum credeți va fi creată majoritate parlamentară?