Politicieni
Candu, invitat pe 27 martie la ședința solemnă în Parlamentul României
 8 Februarie 2018 10:00  3757
Președintele Parlamentului Andrian Candu este invitatul Parlamentului de la București în cadrul unei ședințe solemne ce se va desfășura pe 27 martie, în virtutea sărbătorii a 100 de ani de la Marea Unire.

Acesta va participa la eveniment alături de înalți demnitari ai statului român, după o lege din 2017 a României, conform căreia unirea Barasabiei cu Regatul României va fi sărbătorită oficial la data de 27 martie.

Inițiatorul legii, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că oficializarea sărbătorii istorice este „un act minim pe care statul român îl poate face în semn de recunoștință pentru cei care au luptat și s-au sacrificat pentru România întreagă, pentru limba română și libertate”, relatează Radio România.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România. Au urmat celelalte provincii românești – Ardealul, Crișana, Banatul, Maramureșul și Bucovina – spre sfârșitul anului 1918, fiind creată România Mare.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Sergiu 8 Februarie 2018 10:37
0 (0)
Pai normal, ca nu erau sa il invite pe Dodon. Asa suntem siguri ca nu vom fi facuti de rusine.
Dinu 8 Februarie 2018 11:11
0 (0)
Unirea e mai aproape ! Hai democratii , faceti-o ! Plahotniuc are suficienta putere pentru a realiza Unirea si pentru a ramine in istorie.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?