Partide
Judecătorul căruia i-a fost repartizat dosarul lui Ilan Șor în apel refuză judecarea acestuia
 19 Ianuarie 2018 16:36  3403
 Xenofon Ulianovschi, judecătorul-raportor de la Curtea de Apel Chişinău căruia la începutul săptămânii i-a fost distribuit dosarul lui Ilan Șor, și-a luat abținere de la examinarea cauzei. Deocamdată, magistratul nu a făcut public motivul din cauza căruia vrea să refuze judecarea omului de afaceri, informează portalul Anticorupție.md.

„Urmează ca cererea de abținere a domnului Ulianovschi să fie înrgistrată și repartizată pentru examinare. Ea se examinează într-un complet de judecată care poate să o accepte sau să o refuze, în dependență de cele indicate. Decizia ar putea fi luată în următoarele zile. Deocamdată, dumnealui nu a oficializat motivul abținerii”, a declarat pentru Anticorupție.md, Octeabrina Popa, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Chișinău.

Potrivit ei, ceilalți doi judecători din complet cărora le-a fost distribuit dosarul lui Ilan Șor sunt Stelian Teleucă și Silvia Vrabii. Ultima a decis la fel să se abțină de la examinarea cauzei din motiv că, anterior, a participat la examinarea solicitărilor de arest preventiv ale învinuitului. Și în acest caz, cererea magistratei urmează să fie examinată.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?