Politics Blog
FOTO // Reformele Maia Sandu au fost apreciate la nivelul țărilor africane, asiatice și latine
 16 Ianuarie 2018 13:50  3226
„Populismul ia locul transparenței și responsabilității în educație

În mai 2015, Ministerul Educației a obținut unul dintre cele 7 premii oferite la nivel global de către Banca Mondială, în cadrul inițiativei Parteneriatului Global pentru Responsabilitate Socială. Premiul a fost acordat echipei noastre în semn de apreciere pentru eforturile de creștere a calității educației într-un mod eficient, pentru transparență și încurajarea participării societății la monitorizarea calității serviciilor educaționale. Unul dintre instrumentele pe care le-a oferit atunci Ministerul Educației a fost Fișa Școlii, unde se prezentau date despre rezultatele elevilor, resursele umane și cele financiare ale fiecărei școli. În baza acestor date, părinții, elevii, alte părți interesate aveau posibilitatea să analizeze cum se cheltuie bugetul școlii, în ce măsură este școala asigurată cu cadre didactice și să poarte un dialog informat cu administrația școlii. Școala poate deveni mai bună doar dacă comunitatea participă în viața ei, dacă pune presiune pe administrație și pe autorități pentru a îmbunătăți calitatea procesului educațional.

Datele din Fișa Școlii nu au mai fost actualizate din anul de studii 2015/2016. După cum vedem, conducerea actuală a ministerului are alte planuri pentru educație, este interesată doar de creșterea raitingului PD-ului prin discursuri și acțiuni populiste, împrumutate de la socialiști.”

Textul de mai sus este mesajul Maiei Sandu postat pe Facebook, adică în Regatul ei unde și până astăzi este Președinte. Dar haideți să vedem de unde și până unde s-a ales ex-peledemista cu frumosul trofeu din sticlă.

Așadar, The Global Partnership for Social Accountabilty a premiat în 2015 ”7 personalități” care au reușit să miște ceva în domeniile lor. Astfel, Maia Sandu a fost selectată să reprezinte continentul European, la bază fiind puse „reformele” din educația, camerele de la BAC și altele. Iată textul prezentării ex-ministrului Educației:  ”An economist by training, and a holder of MA degree from Harvard, Minister Sandu employs a systemic and rational approach in trying to raise the quality of education in a cost-eective way. Apart from the recently adopted new Education Code, her signature policy has been the enforcement of strict anti-cheating rules during high school graduation exams, which made her a national hero among many supporters from society. She works to engage NGO and citizens in the education debate by encouraging their role in monitoring the quality of education service delivery”. Sursa este aici.

După cum am scris și mai sus, GPSA a premiat șapte persoane. De unde sunt aceștia? Iată lista: Ghana, Philippine, Mexico, Bangladesh, Morocco, Brazilia și Moldova.

Astfel, reformele Maiei Sandu au fost apreciate la nivelul țărilor africane, asiatice și latine. Mai mult Maia Sandu nu a putut demonstra. Cam atât au dus-o mintea, „experiența” și echipa.

Un comunicat privind trofeul acordat poate fi găsit aici. Eu nu vreau să mă opresc prea mult la tema dată, însă este suficientă asocierea Moldovei la realizările din Ghana, Philippine, Mexico, Bangladesh, Morocco și Brazilia. Dacă Maia Sandu este mândră că ne-a aliniat alături de aceste țări… e obrazul ei. Cert este faptul că educația din Moldova nu a avansat cu mult pe timpul ex-peledemistei, după cum a apreciat și a apreciat fastuos GPSA.

De menționat este faptul că Maia Sandu a fost propusă la sugestia Expert-Grup, o asociație care nu încetează să fluture fusta scurtă a îngălbenitei, ex-peledemistă înflăcărată.


Știri asemănătoare
 
Comentarii
timofei 16 Ianuarie 2018 14:05
0 (0)
pe timpul ei mai multi tineri au inceput sa plece din tara sau la studii, sau la lucru peste hotare ca se temeau sa nu pice BAC-ul!!! unde este calitatea de studii cu care se lauda???pentru o nativa ca colegii si scoli profesionale nu a facut nimic!
Hariton 16 Ianuarie 2018 14:27
0 (0)
Si cu asta sa te mai mandresti? Of....
realist 16 Ianuarie 2018 17:31
0 (0)
Mai facea Maia un an ,,reforme'' si toate scolile erau sa fie inchise
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Cît sunteţi de hotărît să votaţi un anumit par%d în acest moment?